5 morti in judetul Constanta

5 morti in judetul Constanta
Ploile torentiale care s-au abatut in ultimele ore in Dobrogea au provocat moartea a cel putin cinci persoane. Autoritatile au calificat situatia drept “dramatica”. Se asteapta ca numarul victimelor sa fie mai mare, mai multe persoane fiind date disparute.

Cea mai afectata localitate pare a fi Costinesti, unde zeci de localnici s-au refugiat pe acoperisurile caselor acoperite de ape. Tot la Costinesti, autoritatile au reusit sa evacueze, dupa cateva ore bune, pe cei 20 de copii care au ramas blocati intr-o gradinita.

Soferii care au plecat la drum intre Costinesti si 23 August au ramas blocati. Circulatia pe drumul european care face legatura intre Constanta si Mangalia este paralizata. Dinspre Constanta, nici o masina nu mai poate trece de Tuzla.

La Mangalia, zeci de case au fost inundate, iar apa ajunge pana la un metru adancime. Pe unele portiuni, apele au acoperit soseaua. Zeci de soferi au ramas cu masinile in drum, asteaptand ca ploaia sa se opreasca si apele sa se retraga. Locuintele sociale din interiorul Hergheliei de la Mangalia au fost si ele afectate de ape.

De asemenea, la Vama Veche, mai multe curti si strazi sunt sub apa.

Hotnews.ro