5 motive pentru care să alegem cosmeticele organice (P)

1Comentariu
5 motive pentru care să alegem cosmeticele organice (P)
Pentru Sănătatea noastră şi a corpului nostru Pentru protejarea mediului înconjurător Pentru un Pământ mai sănătos Pentru a fi în armonie cu Natura Pentru că Produsele Organice respectă standarde foarte stricte Pentru Sănătatea noastră şi a corpului nostru – o multitudine de studii au dovedit că ingredientele organice au un conţinut mai mare în vitamine, […]

 • Pentru Sănătatea noastră şi a corpului nostru

 • Pentru protejarea mediului înconjurător

 • Pentru un Pământ mai sănătos

 • Pentru a fi în armonie cu Natura

 • Pentru că Produsele Organice respectă standarde foarte stricte

 1. Pentru Sănătatea noastră şi a corpului nostru o multitudine de studii au dovedit că ingredientele organice au un conţinut mai mare în vitamine, nutrienţi şi antioxidanţi (care ajută organismul în lupta contra cancerului), decât ingredietele non-organice. În plus, cosmeticele organice nu conţin compuşi chimici de sinteză, care în cantităţi mari, datorate utilizării zilnice şi îndelungate a mai multor tipuri de produse cosmetice obişnuite, devin toxici pentru organism. Pielea, cel mai extins organ al corpului, este capabilă să absoarbă substanţele care ajung şi rămân în contact cu ea suficient de mult timp. Astfel substanţele chimice din produsele cosmetice de larg consum ajung, prin glandele sebacee şi foliculii firelor de păr, în sânge şi la organe. Nu ne mirăm aşadar că, în urma unor studii şi cercetări, metil şi butil parabenii şi anumiţi conservanţi – din produsele cosmetice obişnuite, au fost puse în legătură cu o serie de probleme de sănătate – de la alergii, erupţii cutanate, până la tulburări hormonale grave, disfuncţii metabolice şi neurologice, de dezvoltare, probleme de fertilitate sau chiar diverse tipuri de cancer. De asemenea, e bine să ştim că multe dintre aceste substanţe se regăsesc şi în alte produse, nu tocmai de „înfrumuseţare”, precum detergenţii de uz casnic sau de maşini, vopsele, produse pentru uz industrial, etc.

 2. Pentru protejarea mediului înconjurătoragricultura organică face eforturi să producă plante sănătoase, pentru oameni sănătoşi (atât pentru consumul direct, cât şi ca viitoare materii prime ale cosmeticelor organice).Atât agricultura cât şi producţia organică, încearcă să reducă dependenţa de resursele neregenerabile punând mai mult accent pe protejarea mediului înconjurător. Unul din scopurile majore ale agriculturii organice este acela de a proteja ecosistemele şi sănătatea planetei printr-o poluare cât mai redusă. Agricultura tradiţională foloseşte fertilizatori şi pesticide care ajung, inevitabil, în sol, în sursele de apă şi apoi în atmosferă. Iar noi respirăm. Alegând produse organice avem grijă nu doar de sănătatea noastră, ci şi de cea a planetei şi, implicit, a tuturor oamenilor.

 3. Pentru un Pământ mai sănătos – solul estefundamentul lanţului alimentar, esenţial pentru existenţa oamenilor. Scopul principal al agriculturii organice este utilizarea practicilor care asigură „sănătatea” solului. Este de la sine înţeles că dintr-un pământechilibrat (netratat cu fertilizatori, îngrăşăminte chimice, etc.) se vor recolta plante sănătoase şi gustoase, care vor deveni alimente hrănitoare pentru oameni şi animale şi materii prime pentru cosmeticele organice. Sistemele organice de producţie se bazează pe înţelegerea modernă şi ştiiţifică a ecologiei şi a ştiinţei solului, în timp ce aplicarea metodelor tradiţionale precum rotaţia culturilor, asigură fertilitatea solului şi controlul buruienilor şi a dăunătorilor.

 4. Agricultura şi producţia organică funcţionează în armonie cu natura – pe lângă faptul că ne protejează corpul de substanţele chimice dăunătoare, utilizarea produselor cosmetice organice prezintă şi avantaje estetice: acestea nu irită pielea, nu provoacă alergii, sunt recomandate persoanelor cu piele sensibilă şi ne lasă să ne bucurăm din plin de beneficiile ingredientelor active naturale din plante. Pielea recunoaşte şi se identifică mai bine cu produsele cu adevărat naturale.

 5. Folosirea Permanentă a Ingredientelor Naturale şi Organice

  Produsele Organice respectă standarde foarte stricte – certificarea cosmeticelor organice de către organismele abilitate este garanţia consumatorilor că ele au fost produse (se verifică inclusiv sursa materiilor prime), ambalate, stocate şi transportate conform unor standarde şi proceduri de calitate foarte stricte, care vizează în primul rând sănătatea oamenilor*
      

 • Folosirea Permanentă a Ingredientelor Naturale si Organice
 • Folosirea unor cantităţi mari de Ingrediente Bioactive
 • Fără chimicale sintetice: organismele abilitate de certificare organică  interzic folosirea de ingredente chimice de sinteză: parabeni, sodium lauryl sulfate – SLS, polietilenglicoli – PEG, parfumuri şi arome artificiale*, coloranţi*, conservanţi*, pesticide, ierbicide şi îngrăşăminte.
 • Fără Uleiuri Minerale: substanţele petro-chimice precum parafina şi petrolul sunt evitate, se folosesc uleiuri şi extracte din plante.
 • Fără modificare genetică: produsele certificate organic nu folosesc ingrediente modificate sau produse genetic, care sunt interzise de către autorităţile de certificare, prin standardele de producţie şi calitate impuse
 • Fără Ingrediente Iradiate
 • Fără Ingrediente de Origine Animală
 • Folosirea Ambalajelor Reciclabile, Refolosibile

* Unele cosmetice organice nu au miros sau culoare foarte plăcute. Totuşi, pentru miros şi culoare, ele pot conţine parfumuri naturale din uleiuri esenţiale extrase din plante sau fructe şi/ sau coloranţi naturali. Pentru conservare, când este cazul, se folosesc extracte din plante (de aceea cosmeticele organice au o perioadă de valabilitate mult mai mică decât cosmeticele obişnuite, de numai câteva luni sau chiar săptămâni din momentul deschiderii).

Din păcate în ziua de azi trăim într-un mediu extrem de poluat, în care chimicalele din mâncare şi produsele de îngrijire se adaugă celor din aer şi apă, transformându-se într-un cocktail periculos pentru organismul uman. Alegând produsele organice facem primul pas către o viaţă mai sănătoasă. Chiar dacă nu putem să evităm substanţele nocive din sol, apă sau aer, cel puţin avem alternative organice pentru alimentaţie şi produsele de îngrijire. În această idee, este foarte important ca produsele pe care le aplicăm pe corp, să fie la fel de naturale şi sănătoase, ca şi cele pe care le introducem în corp.

Tocmai de aceea venim în întampinarea nevoii dumneavoastră de a avea un corp şi o piele nu doar frumoase, ci şi sănătoase, prin deschiderea primului magazin de produse cosmetice organice din Oradea. Magazinul Organique se va deschide în inima oraşului dumneavoastră, în 22 noiembrie 2010, pe Str. Republicii Nr. 7, lângă Farmacia 3. Vă aşteptăm cu cosmetice naturale organice!1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor