50% reducere la osteodensitometrie la Oradea

Masa osoasă, măsurată la preţ pe jumătate cu aparat ultra
Masa osoasă, măsurată la preţ pe jumătate cu aparat ultra
Până în 15 ianuarie 2012, orice persoană îşi poate verifica cu reducere, oasele.

În intervalul 15 noiembrie 2011 – 15 ianuarie 2012, orice persoană îşi poate măsura densitatea masei osoase, cu un cost pe jumătate, la Spitalul Pelican, de pe str. C. Coposu din Oradea. Reprezentanţii spitalului au anunţat că de această campanie poate beneficia oricine, indiferent de vârstă. Oamenii interesaţi sunt rugaţi să se programeze la telefon 0259.444444, iar când vin la investigaţie sunt rugaţi să aducă cu ei un bilet de trimitere simplu, de la medicul de familie sau specialist, pe care să fie precizat câte segmente doreşte să îi fie investigate (cu reducerea de 50%, investigarea unui segment costă 30 lei, analiza a două segmente – 50 lei, iar pentru trei segmente – 70 lei) cu care se măsoară densitatea masei osoase este de ultimă generaţie, similar cu cele din clinicile medicale de renume din ţară.

Boală periculoasă

Osteodensitometria este investigaţia paraclinică de măsurare a densităţii osoase prin care se poate pune diagnosticul de osteopenie sau osteoporoza, iar osteodensitometria DEXA este investigaţia cea mai modernă de detectare a acestei afecţiuni. Aparatul foloseşte raze X de densităţi diferite ce străbat osul, permiţând aprecierea gradului de reducere a densităţii osoase. Investigaţia nu e dureroasă, se poate efectua la nivelul şoldului (col femural fiind cel mai expus fracturării osteoporotice), coloanei vertebrale lombare şi al antebraţului. Rezultatele precise pe care le dă aparatul permit diagnosticarea şi tratarea osteopeniei sau osteoporozei – afecţiuni ce pot duce, dacă nu se tratează din timp la impotenţe funcţionale foarte grave şi chiar deces, subliniază medicul.

Destinatari

Mai multe categorii de persoane sunt expuse problemelor cauzate de deficitul masei osoase: femeile în pre şi post menopauză şi cele cu menopauză precoce, persoanele cu modificări pe radiografie ce sugerează osteoporoza, sportivii de performanţă, femeile care au urmat medicaţii prin care au pierdut din masa osoasă (ex: terapia glucocorticoidă de lungă durată), persoanele cu hiperparatiroidism, pentru cei care suferă fracturi, înainte de unele intervenţii chirurgicale la coloană, femur, antebraţ, cei cu deformări ori tasări vertebrale, cu dureri lombare, cifoză sau scădere în înălţime.

Pentru a preveni osteopenia, afecţiune ce poate avea debuturi încă de la 20 de ani, în cazul femeilor, se recomandă control anual, la fel ca şi femeilor peste 40 de ani, expuse la osteporoză. Doamnele cu vârsta peste 65 de ani ar trebui obligatoriu să se examineze la masa osoasă pentru a preveni fracturi cauzate de prezenţa osteoporozei.

O.Ș0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !