500 de concedieri colective

Dorel Drăghici
Dorel Drăghici
În prezent în judeţul Bihor sunt înregistraţi 12.317 de şomeri.

Aproape 500 de bihoreni vor rămâne fără un loc de muncă în perioada următoare.

Conform directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Dorel Drăghici, în primul trimestru din acest an angajatorii au trimis notificări pentru concedierea a 482 de salariaţi. Cele mai multe concedieri colective au venit din partea grupului de firme de la European Drinks. Astfel, aceştia au notificat concedierea a 272 de slariaţi de la SC Original Prod Ştei, SC Multipak Păntăşeşti, SC Starmill SRL Păntăşeşti, Transilvania Security şi European Food SA. De asemenea, a mai fost anunţată concedierea a 100 de persoane de la Albatex SRL Beiuş, Hanil Electronics şi Maxim Oradea. Totodată, Sucursala de Transport feroviar de Călători Cluj a anunţat disponibilizarea a 13 persoane care au domiciliul în Bihor. Dorel Drăghici susţine însă că, disponibilizările nu sunt mai mari decât altă dată.

Şomeri

În prezent în judeţul Bihor sunt înregistraţi 12.317 de şomeri dintre are 5.080 sunt şomeri indemnizaţi. Rata şomajul în judeţ este de 4,36%. „În ultima lună nu s-au înregistrat creşteri sau scăderi deosebite a ratei şomajului în judeţ”, a punctat directorul AJOFM Bihor. La nivel naţional rata şomajului este de 5,27%.

Rata şomajului reprezintă numărul de şomeri raportat la populaţia activă. Din punct de vedere al ratei şomajului Bihoru se situază pe locul 7 la nivel naţional, în timp ce din punct de vedere al numărului şomerilor înregistraţi suntem pe locul 27. Această discrepanţă se înregistrează ca urmare a faptului că populaţia activă civilă din judeţ este printre cele mai mari din ţară. „Instituţia noastră a avut de suferit din cauza ratei şomajului scăzută din judeţ, cu toate că numărul şomerilor este de peste 12.000. Când s-au făcut reorganizarea instituţiei a trebuit să renunţăm la mult personal. S-a ajuns astfel ca Bihorul să aibă cel mai mare număr de dosare de prelucrat pe salariat, în jur de 300, în timp ce în judeţul Ilfov este de 74 de dosare pe salariat. În aceste condiţii pot apărea greşele iar consiloerea se face în fugă”, a spus Dorel Drăghici.

S.Al.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !