500 de femei, instruite în construirea carierei

De Crina Dobocan
500 de femei, instruite în construirea carierei
Primele cursuri au început săptămâna trecută, următoarele vor debuta din 18 martie.

Asociația Caritas Catolica din Oradea va asigura pregătire profesională pentru 500 de femei.

Cursurile de managementul carierei, destinate femeilor care lucrează în domeniul organizațiilor non-profit, au început joia trecută, la sediul Caritas Catolica din str. Șirul Canonicilor. Cursurile se desfășoară gratuit în cadrul proiectului „Parteneriat pentru egalitate de şanse pe piaţa muncii”, iniţiat în comun cu Caritas Satu-Mare şi Caritas Alba-Iulia.

„În cadrul concursului, se asigură pregătire profesională pentru peste 500 de femei, diplomele fiind recunoscute pe plan internaţional, astfel că această pregătire le face competitive atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Cursurile sunt adaptate să corespundă celor mai noi cerinţe de pe piaţa muncii. Cursul de managementul carierei este unul completiv, care ajută femeile să raţionalizeze priorităţile din viaţa lor, să se pregătească în mod conştient pentru atingerea scopurilor propuse şi le oferă sprijin în modelarea sau modificarea propriei lor vieţi”, a informat Tamas Szombati, responsabilul cu comunicarea în cadrul organizației Caritas Catolica Oradea.

Adaptate cerințelor

Practic, femeile sunt îndemnate să-și fixeze un țel în viață, să-și atingă scopul, dar mai întâi să verifice dacă în prezent se află pe drumul bun. Pregătirea conține foarte multe elemente de autocunoaștere. Coordonatorii cursurilor le vor oferi femeilor și indicii în privința căutării unui loc de muncă (organizarea acestei căutări, scrierea CV-urilor etc.). Metoda de predare aleasă de formatori este Open Space (spațiu deschis), ceea ce înseamnă, în viziunea celor ce le vor instrui pe femei, că pregătirea este adaptată cerințelor participantelor.

8caritas

„Practic, învăţăm autocunoaştere, determinare de scop, managementul modificării şi igienă mentală. După părerea mea, este de importanţă majoră faptul că acest tip de formare s-a organizat în mod expres pentru femei, deoarece pe piaţa muncii ele au şanse mult mai mici faţă de bărbaţi”, a precizat Löchli Tünde, responsabila delegată de Caritas Satu-Mare spre a conduce cursul.

Cursuri de managementul carierei se țin și la Satu Mare, Baia Mare, dar, spun organizatorii, dacă există și alte cereri în acest sens, pot fi organizate și în alte localități.

La Oradea, cursurile se vor derula în două etape: unul a început joi, iar următorul va începe pe data de 18 martie.

„Am venit la acest curs pentru că sunt interesată de managementul carierei. Vreau să ştiu cât sunt de utilă şi la ce mi-ar folosi capacităţile mele, dacă pot să-mi dezvolt aptitudinile şi să le optimizez. Aştept de la acest curs nişte răspunsuri la întrebările pe care mi le-am pus şi să aflu dacă sunt în stare – eu, ca femeie – să fac faţă provocărilor şi să rămân puternică”, a declarat Szolomájer Monika, una din participantele la curs, care în prezent se ocupă de îngrijirea persoanelor vârstnice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !