500 de „fii rătăcitori” s-au întors în PNL

2Comentarii
500 de „fii rătăcitori” s-au întors în PNL
ORADEA - Preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a avut azi, de ziua sa, un prilej de bucurie. Cu ocazia împlinirii vârstei de 57 de ani, Popa a anunţat, vizibil încântat, faptul că 500 de membri ai nou-formatului PD-L, foşti membri PLD Bihor, au hotărât să revină în PNL.

În fruntea lor e Călin Puia, cel care până la unificarea PD-PDL a ocupat funcţia de prim-vicepreşedinte al PLD Bihor. „Când am plecat din PNL şi am optat să mă alătur PLD-ului, ni s-a explicat că sintagma «democrat» de lângă cea de «liberal» a partidului denotă faptul că în PLD va fi mai multă democraţie…

Noi doream o apropiere de PNL.

În cele din urmă s-a dovedit a fi altceva”, a declarat ieri Puia de la prezidiul PNL Bihor. Puia a ţinut să spună că organizaţii întregi ale fostului PLD Bihor au trecut în corpore la PNL.

Călin Puia a mai ţinut să spună că printre cei aproximativ 500 întorşi, se numără şi persoane care nu au mai fost înainte membri PNL. „Fiului rătăcitor” Puia i s-a oferit de către Cornel Popa funcţia de vicepreşedinte al PNL Bihor.

Alţi foşti peledişti bihoreni de frunte care s-au întors în PNL Bihor pe funcţii din organismele de conducere ale filialei sunt: Răzvan Oneţ, fost vicepreşedinte PLD Bihor, ofertat acum să devină membru al Biroului Politic Judeţean PNL Bihor; Ciprian Nistra, fost şef PLD Oradea, de acum înainte membru al Biroului Municipal PNL Bihor, precum şi Daniel Labai, fost membru în Biroul Judeţean PLD Bihor, de acum membru în Biroul Municipal PNL Bihor.

Funcţiile oferite de către preşedintele PNL Bihor celor patru foşti peledişti de frunte au fost aprobate de către Biroul Politic Judeţean al PNL Bihor, urmând a fi bătute în cuie cu ocazia următoarei Delegaţii Permanente Teritoriale PNL Bihor. ,

,Implant” nereuşit Întoarcerea celor 500 în PNL Bihor pune mai semne de întrebare cu privire la viitorul construcţiei politice gândite de către preşedintele Traian Băsescu: PD-L.

Pare că acomodarea foştilor peledişti ai lui Stolojan în PD nu e un lucru uşor de realizat. Aceasta mai cu seamă că unificarea PD cu PLD, de la finele anului trecut, a luat prin surprindere pe mulţi, inclusiv din cele două parte. În Bihor se vede treaba că „mariajul” PD-PLD pare mai degrabă un experiment nereuşit… PD-L încă numără…

 

Cei de la PD-L Bihor au evitat să confirme plecarea celor 500 către PNL Bihor. Adelina Coste, actual secretar general adjunct al PD-L Bihor, fost vicepreşedinte PLD Bihor, spune că încă nu s-a finalizat centralizarea datelor cu membrii PD-L Bihor.

„Până la finele acestei luni vom ieşi în presă cu date concrete. La aceată oră vă pot spune clar că la noi, la organizaţia PLD Olcea, din peste 120 membri am intrat în PD-L cu 30 de membri. De asemenea, nici cei 12 membri de la Ceica nu au venit cu noi în PD-L”, ne-a declarat fostul vicepreşedinte PLD Bihor. Potrivit Adelinei Coste, ultimele date înainte de comasarea cu PD arătau faptul că PLD Bihor număra 2.048 de membri în Bihor.

Vicepreşedinte PD-L al Consiliului Judeţean, Gavrilă Ghilea, a ţinut să declare pe marginea acestui subiect că cele câteva sute de persoane care s-au întors în PNL nu au plecat din PD-L.

„Dacă au plecat, au plecat din PLD înainte de comasarea cu PD. Această trecere la PNL nu vizează în nici un fel PD”, a subliniat Ghilea.

 

Calin Corpas2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor