500 de pufoaice pentru boschetarii din Oradea

500 de pufoaice pentru boschetarii din Oradea
Angajaţii Azilului de noapte din strada Gutenberg distribuie mâncare, ceai cald, pături şi mai ales haine groase persoanelor fără adăpost din Oradea. „Am adus 550 de pufoaice de şantier de la centrul de misionariat refromat din Budapesta. Vin colegii de la Arad pentru 100 de bucăţi şi mai trimitem la Timişoara şi Bistriţa câte 100, restul le distribuim în Oradea”, spune Ferenc Istvan, administrator al azilului.

Angajaţii Azilului bat oraşul, de-a lungul ţevilor de termoficare sau la construcţii părăsite pentru a-i găsi pe homeless-i şi a le oferi cele necesare suprevieţuirii în aceste cele mai geroase zile din an. „Chiar acum suntem la Piaţa Mare, în strada Griviţei, cu Salvarea să ridice doi bărbaţi. Amândoi sunt slăbiţi şi galbeni şi diaree severă, nu se pot ridica de jos. Cred că e un caz de toxiinfecţie alimentară”, povesteste administratorul.Zice că s-a dus la acest caz in urma unui apel de la un cetăţean, la linia de urgenţe instituită la Administraţia Socială Comunitară Oradea.

La aşezământul din Tokai sunt disponibile acum 20 de locuri în containere, pentru cazare în regim de urgenţă şi încă 10 – 15 locuri în clădirea principală, rezervate celor dispuşi să îşi facă analizele medicale. „Azi noapte poliţia şi ambulanţa au adus cinci persoane care au fost cazate în regim de urgenţă, cu saltele, pături şi acces la baie”, spune Ferenc Istvan.

Acesta avertizează că, conform datelor sale, nopţile de sâmbătă şi duminică vor fi cele mai geroase din acest an. În acest context, orădenii care vor să anunţe la ASCO situaţii ale semenilor defavorizaţi social o pot face la numerele de telefon 0259.441.677, 0259.431.333 şi 0359.465.434, „deservite” non stop de funcţionarii Administraţiei Sociale Comunitare Oradea (ASCO) până la data de 12 februarie.

Calin Corpas

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !