5000 de euro lunar în Orăştie

5000 de euro lunar în Orăştie
Orăştie – Aproximtiv 5000 de euro este suma care intră lunar în municipiul Orăştie, bani proveniţi din Spania. Cel puţin 1000 de orăştieni sunt plecaţi la muncă în străinătate, cei mai mulţi în oraşul Logrono, Spania. Cifra reflectă însă cetăţenii plecaţi la muncă cu acte în regulă, în realitate cifra celor plecaţi la muncă din municipiu este mult mai mare.

„Foarte mulţi din cei plecaţi şi-au deschis acolo firme de carmangerie, tâmplărie, curăţenie, buticuri, transport local. Sunt oameni foarte harnici, perfect integraţi în comunitate şi bine văzuţi. Foarte puţini dintre ei se vor mai întoarce în România. Neoficial, reprezentanţii unei firme de transport internaţional susţin că aduc lunar 5000 de euro în ţară, bani proveniţi de la comunitatea orăştiană de acolo”, a declarat Iosif Blaga, primarul municipiului Orăştie.

Banii aduşi în ţară sunt investiţi în reablitarea blocurilor, în construcţii noi. Se aşteaptă o stabilizare a legislaţiei româneşti, iar după, municipiul Orăştie va cunoaşte o înflorire a investiţiilor.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase