500.000 pentru mestesugari

500.000 pentru mestesugari
Întãrirea clasei de mici mestesugari, în contextul integrãrii în Uniunea Europeanã si al necesitãtii promovãrii brandului românesc pe piata comunitarã, reprezintã unul dintre obiectivele sectorului privat, reprezentat de ANIMMC. Comunicat [.doc – 77KB]

Sustinerea mestesugarilor si artizanatului este realizatã de ANIMMC prin programul national multianual 2006-2009, cu un buget de 500.000 RON, pentru anul în curs. Criteriile de eligibilitate sunt permisive si coincid cu cele specifice IMM. Obiectele de activitate eligibile sunt producerea si comercializarea produselor care pãstreazã specificul executiei manuale si artizanat, prestarea serviciilor care presupun un numãr mare de operatii executate manual, precum si promovarea mestesugurilor, meseriilor, produselor si serviciilor cu specific traditional. Lipsa restantelor în ceea ce priveste taxele si impozitele cãtre bugetul general consolidat si cãtre bugetele locale reprezintã una dintre conditiile de bazã.

Excluse

Potrivit comunicatului emis de ANIMMC, societãtile a cãror activitate principalã este consultanta pentru afaceri si management sau tipãrirea materialelor publicitare sunt excluse de la finantare. În aceeasi categorie intrã si agentii economici care în ultimii trei ani au beneficiat de ajutoare de stat în valoare totalã de 400.000 RON, cumulat. Finantarea ANIMMC poate fi utilizatã pentru participarea la târguri si expozitii nationale si internationale, promovare pe net sau perfectionare.

Pentru informatii suplimentare, operatorii economici se pot adresa Centrului Teritorial de Instruire, Consultantã si Informare pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, din cadrul CCI Bihor. Persoana de contact este Rãzvan Mihalca.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !