516 sancţiuni de la ISU, doar în ianuarie. Vezi ce amenzi s-au acordat

516 sancţiuni de la ISU, doar în ianuarie. Vezi ce amenzi s-au acordat
© Foto: ISU Crișana
Inspecţia de Prevenire din cadrul ISU Crișana al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat acţiuni de control la localităţi, operatori economici şi instituţii încă de la începutul anului.

Astfel, doar în luna ianuarie, au fost desfășurate 122 acţiuni de control la localităţi, operatori economici şi instituţii, printre acestea numărându-se şi instituţiile subordonate Consiliului Judeţean şi unităţi sanitare.

Avertismente și amenzi

Au fost depistate 742 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 250 dintre acestea fiind remediate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate a fost aplicat un număr de 516 sancţiuni, cuprinzând 469 avertismente şi 47 amenzi în cuantum de 265 500 lei.

„Principalele nereguli au constat în: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, mijloace de încălzire exploatate cu deficienţe, coşuri de evacuare a fumului defecte sau necurăţate periodic ori neizolate faţă de materialele combustibile din structura podului/acoperişului, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, executarea unor lucrări de extindere/modificare la construcţii existente, autorizate pe linia securităţii la incendiu, dar fără solicitarea şi obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu pentru noile lucrări efectuate, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor (hidranţi interior, hidranţi exteriori)”, transmite ISU Crișana.

Exerciții și instruiri

Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 117 exerciţii în caz de incendiu şi cinci exerciţii de alarmare publică, respectiv 139 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

În perioada menţionată au fost primite 91 cereri pentru obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu şi pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate.

Foto: ISU Crișana Foto: ISU Crișana ©

Informare preventivă

În prima lună a acestui an, personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat la nivelul judeţului, acţiuni de informare preventivă a autorităţilor publice locale şi a cetăţenilor în cadrul Campaniilor Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur” şi „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!”, activităţi ce vor continua pe tot parcursul anului.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !