5.500 de tineri peste 18 ani aşteaptă alocaţiile

5.500 de tineri peste 18 ani aşteaptă alocaţiile
ORADEA - Tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, înscrişi în anul şcolar 2007 – 2008, trebuie să depună la unitatea de învăţământ o cerere însoţită de copia actului de identitate în vederea stabilirii drepturilor de alocaţie de stat.

„Având în vedere că aceştia se pot reprezenta singuri din punct de vedere juridic este necesar să completeze ei înşişi aceste cereri şi pot opta pentru plata alocaţiei de stat în cont bancar, depunând si numărul contului în care urmează să se efectueze plata”, ne-a informat Simona Vesa, directorul executiv al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Bihor. Guvernul României a aprobat prin O.U.G nr. 16 / 2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, ca alocaţia de stat pentru copii să se acorde şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani dacă urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora. „Tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani care repetă anul şcolar nu beneficiază de alocaţie de stat, cu excepţia celor care repetă din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical”, a precizat Vesa.

În Bihor

DMPS Bihor va efectua plata alocaţiilor de stat în baza cererilor însoţite de documentele doveditoare transmise de către unităţile de învăţământ până la data de 1 a fiecărei luni. „Conform datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar, numărul tinerilor de peste 18 ani care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional este de aproximativ 5.500. Aceştia vor beneficia de alocaţia de stat începând cu luna februarie 2008”, a subliniat Vesa.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !