60 de tone de alimente confisacte

De Simona Albinaru
1Comentariu
Sorin Hodişan
Sorin Hodişan
130 de operatori economici de industrie alimentară au fost verificaţi de DSVSA Bihor.

În baza unui Program de măsuri privind prevenirea apariției, respectiv a evoluției unor cazuri de toxiinfecții alimentare, datorate consumului unor alimente alterate sau necorespunzător manipulate/ comercializate medicii sanitari veterinari bihoreni au demarat ample acțiuni de supraveghere și control la toți operatorii de industrie alimentară.

„Inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Bihor au intensificat supravegherea obiectivelor cu activități specifice de sezon din județ, cu un accent deosebit pe zonele de interes turistic”, a precizat Sorin Hodişan, directorul DSVSA Bihor.

Verificaţi

Astfel, în luna iunie 2012 au fost verificați peste 130 operatori economici de industrie alimentară din care 30 restaurante, 21 fast food, 11 cantine, 2 unități catering, 41 magazine 2 supermarket-uri, 10 pensiuni etc care desfățoară activități specifice supuse controlului sanitar veterinar de specialitate.

În cadrul acestor acțiuni de supraveghere și control au fost implicați un număr de peste 20 specialiști din cadrul structurilor interne ale DSVSA Bihor, atât de la nivel central cât și din circumscripțiile sanitare veterinare teritoriale.

Pentru deficientele constatate cu ocazia acestor actiuni au fost aplicate un număr de 10 amenzi contravenţionale în valoare totală de 13.600 lei și un număr de 25 de avertismente. „ În cadrul acestor verificări a fost retrasă de la consum o cantitate de 1.085 kg produse de origine animală în valoare de 3.200 lei, dispunându-se neutralizarea acesteia”, a concluzionat Sorin Hodişan.

Pe alt plan au fost desfășurate acțiuni comune cu Garda Financiară Bihor, în vederea limitării importurilor ilegale de produse alimentare. Acţiunile s-au finalizat cu confiscarea a peste 60 tone de alimente.

Acțiunile de supraveghere și control în această perioadă vor continua și pentru restul sezonului estival spun reprezentanţii DSVSA Bihor.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor