60 kg de heroină găsite sub nasul guvernului, în 2007

Cazul drogurilor de la Guvern a facut subiectul a doua anchete, una a Ministerului de Interne si cealalta a Secretariatului General al Guvernului, fiecare finalizata cu cate un raport.

Ministerul de Interne a finalizat ancheta in cazul celor 60 kg de heroina (în valoare de 9 milioane de euro) descoperite în vara anului 2007 intr-o masina Porche din garajul Guvernului si a intocmit un raport. Potrivit Ministerului, perchezitia autoturismului Porche trebuia facuta de vamesii de la Nadlac.

Masina a fost confiscata in anul 2003 si a stat in garajul Secretariatului General al Guvernului (SGG). Potrivit Ministerului de interne, vamesii sunt cei care au facut singura perchezitie a masinii. A doua constatare au facut-o politisii BCCO Timisoara, care nu au mai perchezitionat masina.

Apoi, cazul a fost preluat de un procuror, care nu a dispus nici el o alta perchezitie. Autoturismul a fost repartizat secretariatului general al Guvernului si a stat patru ani intr-un garaj al SGG. Masina a ajuns apoi la politistii de la filaj, care au controlat-o si au gasit alte 60 kg de heroina, ascunse sub bancheta din spate. Concluziile acestei anchete vor fi trimise procurorilor DIICOT, care cerceteaza acest caz.

Si Secretariatul General al Guvernului a finalizat ancheta in cazul autoturismului in care au fost gasite 60 kg de heroina. Cercetarile reprezentantilor SGG scot la iveala neconcordante in documentele legate de transferul masinii din custodia Directiei de Finante Timis catre Secretariatul General al Guvernului.

Exista in primul rand neclaritati in privinta datei la care masina a ajuns in Bucuresti. Potrivit procesului verbal de primire a autoturismului intr-un garaj al RAAPPS, acesta a ajuns in Capitala pe 19 februarie 2003, cu o luna mai devreme decat data inscrisa in ordinul de deplasare al soferului si al expertului SGG care au adus masina de la Timisoara.

O alta nepotrivire se refera la numarul de kilometri inscrisi in bordul autoturismului de lux. Astfel, desi la vama Nadlac, cand a fost confiscata, masina avea inregistrati 20.000 de kilometri la bord, un an mai tarziu, in momentul in care a ajuns la Bucuresti, in mod inexplicabil, numarul de kilometri scazuse cu aproape 500.

Raportul mai arata ca masina in care s-au descoperit drogurile nu a fost ceruta in mod expres de Secretariatul General al Guvernului, ci a fost repartizata acestei institutii de catre o comisie interministeriala condusa la acea vreme de Serban Mihailescu.

Ambele rapoarte au fost trimise procurorilor DIICOT, care cercetează cazul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !