600 de persoane vor fi recalificate in 2006

600 de persoane vor fi recalificate in 2006
Somerii si persoanele aflate în cãutarea unui loc de munca vor avea de unde alege în 2006. Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã (AJOFM) Bihor are planuri mari în ceea ce priveste organizarea cursurilor de recalificare.

Concret, AJOFM Bihor va organiza anul viitor nu mai putin de 29 de cursuri prin care sunt vizate circa 600 de persoane. Potrivit Adelei Farago, consilier superior la AJOFM Bihor, „20 de cursuri vor fi organizate pentru someri, iar restul în parteneriat cu Penitenciarul si agentii economici pentru calificarea personalului propriu. Dintre cele 600 de locuri la cursuri, 400 vor fi destinate somerilor.”„Una dintre activitãtile cu pondere însemnatã în îndeplinirea indicatorilor de performatã este activitatea de formare profesionalã”, a adãugat Adela Farago.

Cursuri

Meseriile pentru care se vor organiza cursuri sunt cele de zidar, dulgher, asfaltator, instalator tehnico-sanitar si gaze, confectioner piele si înlocuitori, tâmplar universal, lucrãtor în cultura plantelor, lucrãtor în cresterea animalelor, ospãtar, bucãtar, brutar-patiser, comerciant-vânzãtor produse alimentare, lucrãtor în electronicã, frizer-coafor, manichiurã-pedichiurã, agent de pazã si ordine, operator calculator, analist programator, administrator retele de calcul si inspector resurse umane.

„Planul s-a orientat dupã cerintele pietei. Avem cursuri cum sunt cele de îngrijitori de animale, lucrãtori în cultura plantelor sau asfaltatori care vizeazã persoanele de etnie rromã. Nu i-am lãsat deoparte nici pe cei cu studii superioare”, ne-a spus Dorel Drãghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Reprezentantii AJOFM Bihor, au declarat cã în functie de cerinte, acest plan se va putea modifica.

Dan Birta