6.697 de locuri la Universitate

ORADEA – În anul universitar 2007/2008, Universitatea din Oradea va avea la forma de învăţământ „studii universitare de licenţă” o cifră de şcolarizare de 1.560 de locuri cu finanţare de la bugetul de stat, cu aproximativ 200 mai puţine decât în anul universitar curent.

Locurile au fost repartizate pe facultăţi şi specializări la şedinţa de marţi a Senatului. 20 dintre acestea sunt rezervate pentru candidaţii rromi. La cele 1.560 de locuri se mai adaugă 10 pentru cetăţeni ai Republicii Moldova, absolvenţi de licee din România.
Candidaţii vor mai putea concura pentru 5.137 de locuri cu taxă. Numărul locurilor cu taxă este mai mic cu aproximativ 1.200 faţă de cel de anul trecut. Bazându-se pe experienţa din anii precedenţi, prorectorul Cornel Antal consideră că se vor ocupa probabil în jur de 3.000 de locuri cu taxă.
Cu excepţia Facultăţii de Medicină şi Farmacie, taxele nu s-au majorat considerabil faţă de anul universitar curent, fiind încă sub nivelul sumei alocate pentru un student de la bugetul de stat. Cea mai mare taxă de şcolarizare este, de departe, la unele specializări de la Facultatea de Medicină, 4.100 lei, urmată de Facultatea de Muzică, 2.300 lei.
Înscrierile pentru admitere vor avea loc în perioada 14-23 iulie, candidaţii urmând să susţină în acelaşi interval probele eliminatorii. Examenul de admitere va avea loc între 24-26 iulie.
Informaţiile privind admiterea la Universitatea din Oradea se pot găsi pe pagina web a instituţiei, www.uoradea.ro, la secţiunea Admitere.

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !