700 de locuri la masterat la Universitatea Oradea

De Crina Dobocan
Detaliile legate de admitere au fost prezentate într-o conferinţă de presă
Detaliile legate de admitere au fost prezentate într-o conferinţă de presă
Universitatea Oradea scoate la concurs 700 de locuri bugetate la masterat şi 1.550, la licenţă.

Universitatea Oradea dă startul înscrierilor la licenţă şi la masterat. Acestea vor începe luni, 16 iulie şi se vor încheia două săptămâni mai târziu.

Cu întârziere, Ministerul Educaţiei a transmis Universităţii din Oradea şi cifra de şcolarizare pentru masterat. Locurile au fost deja distribuite pe facultăţi.

„Repartizarea s-a făcut ţinând cont de numărul de absolvenţi bugetaţi de la fiecare facultate şi cu o bonificare de câteva locuri pentru domeniile clasificate A şi B, pentru şcolile doctorale în domeniul respectiv şi pentru programele de master în limba engleză. Consiliile facultăţilor au decis repartizarea locurilor bugetate pe specializări, programe de studiu. Avem 86 de programe de studii la care organizăm admiterea pentru masterat în toată Universitatea”, a declarat prorectorul Marcel Roşca.

Locuri bugetate

Pentru anul universitar 2012 – 2013, Universitatea din Oradea dispune de 700 de locuri bugetate pentru masterat şi douăzeci de locuri, din care cinci cu bursă, pentru etnici români din alte ţări. Cifra a rămas aceiaşi ca anul trecut.

„Capacitatea totală de şcolarizare este de 3.118, însă noi scoatem la concurs 2.898 de locuri”, a mai precizat prorectorul Roşca.

Universitatea Oradea are şi trei programe de master în limba engleză: Geografie, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi Inginerie – Mecatronică avansată.

Pentru licenţă, instituţia de învăţământ superior din Oradea scoate la concurs 1.550 locuri bugetate, din care 27 sunt pentru rromi, şi 3.983, cu taxă. De asemenea, 34 de locuri sunt rezervate tinerilor de origine română din Republica Moldova, din ţări învecinate şi diaspora şi încă 10 sunt pentru tineri de origine română din Republica Moldova cu diploma de bacalaureat obţinută în România.

Înscrierile se fac la secretariatele facultăţilor. Taxa de înscriere la facultate este de 150 de lei. Mai multe informaţii despre înscriere se pot afla pe site-ul Universităţii din Oradea: www.admitereuo.ro

Profesori dati afara pentru chiul

Noua comisie de etica la Universitatea Oradea

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !