7.000 de copii – 7.000 de cadouri

7.000 de copii – 7.000 de cadouri
Cei aproximativ 7.000 de copii care frecventeaza gradinitele si cresele de stat din Oradea au devenit, de marti, mici cetateni de onoare în slujba binelui si frumosului.

Diploma de onoare le-a fost înmânata împreuna cu cadourile de Mos Nicolae, în acest an sponsorizat de Primarie, de la bugetul orasului. Astfel, pregatirile pentru proiectul „Un copil – un cadou”, lansat în acest an, au ajuns marti la un punct final, o data cu împartirea cadourilor pentru copiii din cresele si gradinitele oradene. Conform planului, Mos Nicolae a descins în crese si gradinite catre seara, astfel încât cadourile sa-i astepte pe micuti pe mese, de dimineata. Mosi punctuali si nu prea


„Dimineata, fiecare copil a fost asteptat la gradinitele si cresele Primariei cu câte un pachetel cu dulciuri si alte surprize”, spune Marcel Bolos, directorul Directiei Patrimoniu din Primarie si initiator al actiunii. Asta s-a adeverit doar în cazul mosilor harnici. Ceilalti, ca de exemplu cel care a dus darurile la cresa centrala din Oradea, au ajuns spre amiaza, dar asta nu a stricat bucuria micutilor.


Pe lânga dulciuri, pachetelele contin câte o caciulita rosie, ca de Mos Craciun, câte o felicitare si diploma de „mic cetatean de onoare aflat în slujba Binelui si Frumosului”. Au fost pregatite 7.000 de pachete, în valoare de 130.000 de lei fiecare.

Cristina Ghilea