7.000 de elevi la testele naţionale

7.000 de elevi la testele naţionale
Vineri a fost ultima zi în care elevii de clasa a VIII-a s-au mai putut înscrie la testele naţionale. Conform raportului întocmit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, s-au înscris 6.972 de elevi.

În judeţul nostru, testarea naţională se va desfăşura în 29 de centre, dintre care zece vor fi în Oradea. Lucrările vor fi corectate în trei centre de evaluare. Prima probă va fi la limba şi literatura română, în data de 19 iunie. În 20 iunie va fi proba de limba maternă, în 21 iunie proba de matematică, iar în 22 iunie cea de istorie/geografie. În 25 iunie se vor afişa rezultatele şi se vor depune eventualele contestaţii. În perioada 26-28 iunie se va lucra la rezolvarea contestaţiilor, iar în 29 iunie vor fi afişate rezultatele finale.

Testare fără taxă

La testarea naţională s-au putut înscrie atât promovaţii clasei a VIII-a de gimnaziu din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare care nu au promovat examenul de capacitate, indiferent de vârsta candidatului.

De asemenea, atât candidaţii din învăţământul de stat cât şi cei din învăţământul particular au dreptul să susţină testele naţionale, fără taxă. Elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la susţinerea testelor naţionale numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Elevii claselor a VIII-a vor încheia cursurile în data de 9 iunie. Tabelele de înscriere pentru absolvenţii din seria curentă vor fi actualizate după încheierea semestrului doi, prin eliminarea elevilor corigenţi, repetenţi, cu situaţia neîncheiată sau exmatriculaţi.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !