716 copii din Bihor, evaluaţi psihosomatic

716 copii din Bihor, evaluaţi psihosomatic
În Bihor trebuiau să fie evaluaţi psihosomatic 1056 de preşcolari.

Perioada de evaluare psihosomatică a copiilor care vor intra în clasa pregătitoare s-a încheiat miercuri, 29 februarie. Din cei 1056 de preşcolari din Bihor care trebuiau să fie evaluaţi, 716 au trecut pragul celor 15 centre de evaluare din Bihor. Dintre aceştia, 553 de copii au primit recomandare pentru accedere în clasa I, 117 pentru clasa pregătitoare şi 46 pentru grădiniţă.

Sarcina evaluării a revenit psihologilor coordonaţi de Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Bihor. Evaluarea a fost introduă de Ministerul Educaţiei pentru ca, în funcţie de recomandările psihologilor, părinţii să decidă dacă îşi înscriu micuţii în clasa pregătitoare, în clasa I sau dacă îi mai lasă la grădiniţă.

 Centru deschis

Cei care nu şi-au evaluat încă micuţii trebuie să ştie că în Bihor a rămas un centru de evaluare deschis, la Şcoala cu clasele I-VIII „Octavian Goga” din strada Lăpuşului, nr. 13. Programul de lucru al centrului este marţea, între orele 12:00 şi 16:00, şi joia de la ora 09:00 la 13:00. Programările se fac telefonic la numărul de telefon: 0722.552.299. Responsabil de evaluare este psihologul Beata Bendel.

„Avem un centru de evaluare care va rămâne deschis. Micuţul care până la 31 august 2012 împlineşte 6 ani, dacă a terminat grupa mare la grădiniţă, nu are nevoie de evaluare pentru înscrierea în clasa I. În mod excepţional se întâmplă asta în acest an, pentru că sunt copii care nu au avut posibilitatea să facă grupa pregătitoare pentru şcoală pentru că, poate, la unitatea respectivă de învăţământ nu s-a putut organiza această grupă datorită numărului redus de copii. Din discuţiile cu doamna Aurelia Bodea, inspector pentru învăţământ preşcolar, am aflat că ceea ce fac copiii la grupa mare este sensibil acelaşi lucru cu ce fac la grupa pregătitoare pentru şcoală. S-a luat această hotărîre ca şi copiii care au terminat grupa mare să poată să acceadă în clasa I pentru că în clasa pregătitoare ar face multe elemente pe care le-au făcut deja în grupa mare şi există riscul ca unii copii mai isteţi să se plictisească. Cei ce împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2012 şi au făcut grupa mare sau pregătitoare, pot să meargă în clasa I fără evaluare. Copiii care nu împlinesc şase ani până în 31 august au nevoie de evaluare în orice situaţie”, a informat inspectorul şcolar general adjunct Kery Hajnal, responsabilul cu înscrierile în clasa pregătitoare.

Crina Dobocan

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !