777 – O dată într-un secol

7Comentarii
777 – O dată într-un secol
7 iulie 2007 (07/07/07). Pentru unii nu este cu nimic mai mult decât o dată în calendar. Pentru alţii, capătă conotaţii magice, în timp ce, unele persoane o consideră ziua norocoasă a acestui veac.

În orice categorie am dori să ne aflăm, un lucru rămâne stabilit: ziua şapte a celei de-a şaptea luni a anului 2007, este una, specială. Cifrele zilei de azi au profunde semnificaţii spirituale, cea mai importantă ar fi denumirea numărului 777 ca „numărul Domnului”. De mitul zilei de 7.07.2007 profită cel mai mult industria nunţilor. Zeci de mii de perechi din toată lumea vor să se căsătorească azi, fiind făcute rezervări cu până la un an în avans.

Orădenii – o zi  normală

Pentru orădeni, însă, se pare că, din acest punct de vedere, este o zi ca oricare alta. „Sâmbătă, 07.07.2007, sunt programate 21 de căsătorii, un număr normal pentru această perioadă, care nu diferă foarte mult de cel din anii anteriori”, ne-a declarat şeful de serviciu al Stării Civile Oradea. Cei care nu au de gând să îşi oficializeze iubirea, sau care deja au făcut-o, şi-au programat, totuşi, diferite operaţii astăzi sau au cumpărat bilete la loterie mult mai scumpe decât în alte zile ale anului.

 

666 şi 777

Şapte iulie 2007 este considerată pe atât de norocoasă, pe cât ne nefastă a fost aura care a înconjurat ziua de 6.06.2006, corelată cu valenţele demonice ale numărului demonic 666. Având în vedere că nici în acea zi nu a fost înregistrat vreun eveniment din cele prezise, rămâne să aşteptăm ca, măcar acum, să ne cadă norocul sau vreo binecuvântare divină peste capetele noastre superstiţioase.

 

06/06/06, „numărul fiarei”

 

Ziua de 6 iunie 2006, scrisă calendaristic 06 / 06 / 06, este asociată cu numărul demonic 666, amintit şi în Noul Testament. Acestuia i s-au dat numeroase interpretări, toate sumbre şi înfricoşătoare. Pentru cei care cred în Apocalipsă, reprezintă data la care Anticristul va răspândi răul pe Pământ.

Pentru companiile de marketing şi publicitate, data de 6 iunie 2006 a fost ideală pentru lansarea de cărţi, filme, albume muzicale şi ale obiecte, în special cu conotaţii mistice.

Mulţi artişti care nu au legătură cu satanismul au ales acea zi pentru a-şi lansa CD-urile sau DVD-urile doar pentru că e o zi cu impact la public. Acestora li s-au alăturat „satanişti” declaraţi precum Deicide şi Satan’s Rockin’ 666 Eve.

 

Ciudăţenii

Bio-ştiinţă: Recent, oamenii de ştiinţă au venit cu ideea că viaţa organică are la bază Carbon 12, compus din 6 protoni, şase neutroni şi şase electroni, ceea ce sugerează că arborii, animalele şi oamenii au aceiaşi origine.

Medicină: În Statele Unite ale Americii, 666 este o marcă pentru un sirop de tuse.

Filme:Omen 666 – un remake ak unui film din 1976 a avut premiera în 6 iunie 2006.

Noroc: În China, 666 este considerat cel mai norocos număr, şi este des utilizat ca număr de înmatriculare pentru autovehicole.

Jocuri de noroc:666 este suma celor 36 de numere care se găsesc pe ruletă.

Computere: Primul computer Apple a fost scos la vânzare la preţul de 666 dolari.

Bani: Combinând monedele japoneze obţinem numărul 666 (500 Yen, 100, 50, 10, 5, 1)

DCLXVI: Cele mai mici şase numere romane, în ordine descrescătoare, în total 666

Alina Matiş

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor