8.000 de lei, Premiul Mentor pentru Excelență în Educație

Dascălii vor fi premiaţi
Dascălii vor fi premiaţi

„Ajutați-ne să-i găsim pe cei mai buni dintre acești profesori, antrenori, mentori!” Este apelul Fundaţiei pentru Comunitate către bihoreni. Organnizatorii Premiilor Mentor pentru Excelenţă în Educaţie vor să atragă atenția opiniei publice asupra acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor. Sunt căutaţi acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare.

Nominalizări

Sunt căutaţi acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale.

Nominalizările pot fi făcute de oricine, atât în nume propriu, cât şi în grup, şi trebuie să conţină numele, coordonatele celui nominalizat (adresa poştală, e-mail, telefon, numele instituţiei în care îşi desfăşoară activitatea), cât şi o justificare cu cele mai importante rezultate obţinute de copiii şi tinerii pregătiţi de el, precum şi momentele de vârf ale carierei sale. De asemenea, propunerea trebuie să contureze atât calităţile profesionale cât şi pe cele umane ale persoanei propuse. Toate aceste date se scriu în formularul anume postat pe site-ul www.pentrucomunitate.ro.
Termenul limită de trimitere a nominalizărilor este 31 decembrie 2014. Premiul Mentor va fi înmânat în februarie 2015 şi va consta în 8.000 de lei, un trofeu şi o diplomă. Profesoara de fizică Rend Erzsébet, din Marghita a primit premiul în anul 2011.

Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu cât și în numele unui grup. Nominalizarea trebuie să conțină numele, coordonatele celui nominalizat (adresa postală, E-mail, telefon, numele instituției în care își desfășoară activitatea), cât și o justificare care să conțină cele mai importante rezultate obținute de copiii și tinerii pregătiți de el, precum și momentele de vârf ale carierei sale. Nominalizarea trebuie să contureze atât calitățile profesionale cât și pe cele umane ale persoanei propuse.

Nominalizarea trebuie să conțină de asemeni coordonatele persoanei care face nominalizarea (numele, adresa postală, E-mail, telefon), ca aceasta să poată fi contactată în caz de nevoie pentru informații suplimentare. Sunt valabile doar nominalizările făcute pe formularul de nominalizare pe care îl puteți descărca de pe site-ul Fundației (www.pentrucomunitate.ro). Persoana nominalizată în anii anteriori, care nu a fost premiată, poate fi nominalizată din nou. Dintre cei nominalizați, Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate va alege zece personalităţi din domeniul sportului, artelor, culturii și a științelor, care vor obține Premiul Mentor pentru Excelență în Educație. Fiecare premiant va primi un trofeu, o diplomă și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Consiliul va avea în vedere contribuția mentorului la succesele celor pregătiți de el.

Nominalizările se pot face până la data de 31 decembrie 2014. Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate va alege câștigătorii Premiului Mentor în luna februarie 2015 și va organiza înmânarea distincțiilor în perioada următoare. Nominalizările se trimit prin poștă la adresa Fundației Pentru Comunitate: 400110 Cluj, Of. Postal 1, C.P. 1141, pe plic se menționează: Programul Mentor, sau prin E-mail, la adresa mentor@pentrucomunitate.ro.

Pot fi solicitate informații suplimentare în scris la adresa mentor@pentrucomunitate.ro, sau prin telefon la numărul 0755-045699.

Cine poate fi nominalizat?

Profesori, antrenori, pedagogi
– care pregătesc, învață, educă, ajută copii și tineri cu vârste sub 18 ani, care organizează cercuri de specialitate, îndrumă activitatea extrașcolară a acestora, care sprijină cu devotament și cu eficiență lansarea lor pe drumul succesului.
– care sunt capabili să acorde o atenție sporită acelor copii sau tineri a căror situație familială sau materială i-ar defavoriza în cursa pentru succes.
– care au înființat unele foruri (competiții, întâlniri, cercuri, cluburi, asociații, etc.) cu un rol semnificativ în dezvoltarea tinerilor, în punerea în valoare a talentului lor.
– care prin calitățile lor umane și profesionale au câștigat de-a lungul unei cariere de mai multe decenii aprecierea comunității locale și a specialiștilor din domeniul lor de activitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !