8.000 de semnături pentru statuia Sf. Ladislau în Piața Unirii

Reactualizat la:
24Comentarii
8.000 de semnături pentru statuia Sf. Ladislau în Piața Unirii
O nouă cerere de amplasare a statuii Sfântului Ladislau în Piaţa Unirii, la care s-au ataşat mai multe tomuri cu semnături a fost depusă luni dimineaţă la registratura Primăriei.

O nouă cerere de amplasare a statuii Sfântului Ladislau în Piaţa Unirii, la care au fost ataşate mai multe tomuri cu semnături a fost depusă ieri dimineaţă la registratura Primăriei. Titular al cererii este Sztuflák Gyula Ede, unul dintre iniţiatorii străngerii de semnături. Acesta insistă că orădenii de etnie maghiară nu vor renunţa la pretenţia lor doar pentru că podul central va purta numele Sf. Ladislau sau pentru că executivul local vrea o statuie a întemeietorului în Cetate.

„Acum apriximativ o lună şi jumătate am iniţiat ca simpli cetăţeni o strângere de semnături în vederea amplasării unei statui a întemeietorului oraşului, Sfântul Ladislau, în Piaţa Unirii, alături de cele trei statui care sunt propuse a fi amplasate. Am reuşit să adunăm aproape 8.000 de semnături, dintre care 5.400 de mână. Am depus o cerere pentru a strânge semnături în spaţiul public şi ni s-a aprobat un interval de zece zile. În spaţiul public am reuşit să strângem 1.500 de semnături. Sunt convins că dacă primeam aprobare să strângem semnături în mai multe locuri din oraş, puteam să adunăm şi mai multe”, a declarat Sztuflák la ieşirea din Primărie.


 

Bihon.ro a inițiat un sondaj de opinie prin care orădenii pot să voteze dacă sunt de acord sau nu cu amplasarea statii Sfântului Ladislau în Piața Unirii.

Sunteți de acord cu amplasarea statuii Sfântului Ladislau în Piața Unirii?

Vezi Rezultatele
Loading ... Loading ...

„Cred că nu contează foarte mult numărul semnăturilor, dacă sunt o mie sau opt mii sau unsprezece mii. Noi credem că, cu bunăvoinţă, această statuie se poate amplasa în Piaţa Unirii alături de celelalte. Totuşi este vorba de întemeietorul oraşului nostru şi credem că amplasarea ar fi benefică pentru oraş. Ar avea numai de câştigat şi din punct de vedere turistic. Ar fi o statuie simbol a oraşului”, crede el.

Petenţii spun că aşteaptă răspunsul în 30 de zile şi că speră să fie unul pozitiv. „Cânva Cetatea a fost centrul oraşului, de acolo a pornit toată istoria sa, dar acum centrul e în Piaţa Unirii, Piaţa Szent Laszlo pentru noi. Noi pentru asta am strâns semnăturile”, mai zice Sztuflák, referindu-se la propunerea executivului local de a amplasa o statuie a Sf. Ladislau în Cetate.

 24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor