80 de ani de învăţământ economic

5Comentarii
ORADEA – La Colegiul Economic „Partenie Cosma” s-au sărbătorit ieri două evenimente: 80 de ani de la înfiinţarea şcolii şi 170 de ani de la naşterea patronului spiritual.

Cu ocazia dublei aniversări, au fost invitaţi la şcoală o serie de personalităţi locale, între care episcopul Sofronie Drincec, subprefectul Todor Albert, viceprimarul Mihai Groza şi deputatul Claudiu Pop, absolvent al şcolii. Între invitaţi s-a numărat şi Georgeta Cosma, nepoata patronului spiritual al colegiului.

Şcoală de elită
Manifestarea din curtea şcolii a debutat cu cuvântul de salut al directorului Ioan Corba, care a schiţat un scurt istoric al instituţiei pe care o conduce. Colegiul Economic „Partenie Cosma” este o unitate de învăţământ de elită, a punctat directorul, amintind că în decurs de cinci ani elevii au obţinut peste 200 de premii la diversele faze ale olimpiadelor şcolare pe discipline. Ioan Corba a anunţat că şcoala va trebui să se mute din actualul sediu, retrocedat unui ordin monahal catolic, urmând să se instaleze într-un campus care se va construi din bani alocaţi de Guvern.

După cuvântările invitaţilor, manifestarea a continuat în sala festivă, cu un program artistic, din care nu au lipsit cântecul, dansul şi nici ironiile la adresa politicienilor.
Sărbătorirea dublei aniversări se încheie azi, cu Cupa „Partenie Cosma” la tenis de masă şi o seară de dans şi karaoke.

Pengo Zoltan5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor