80 kg de heroină la PTF Nădlac

80 kg de heroină la PTF Nădlac
Vineri a fost capturat în PTF Nădlac, punct subordonat Dorecţiei Poliţiei de Frontieră (DPF) Oradea, peste 80 kg de heroină găsită într-un tir. Video

Aceasta după ce pe 4 ianuarie s-a mai făcut o captură de 130 kg de heroină la PTF Halmeu, subordonat şi acesta DPF Oradea.

Video de la super-captura de la Halmeu (4 ianuarie)

 

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea, pentru 29 de zile, a unui român şi a unui turc pentru transportarea celor peste 80 de kilograme de heroină, în valoare de patru milioane de euro, droguri găsite într-un tir la vama Nădlac, informează, vineri, Ministerul Public.

            Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus începerea urmăririi penale faţă de patru persoane implicate în săvârşirea unor infracţiuni de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, în formă agravantă, fapte aflate în concurs real, în legătură cu un transport ilegal de heroină în cantitate de 80 kilograme, destinată pieţei vest-europene, respectiv Olanda şi Germania.

            Prin ordonanţele din 24 ianuarie 2008 emise de procuror s-a dispus reţinerea învinuiţilor Teja Ionel şi Onluturk Serdar, pentru o perioadă de 24 ore, ulterior fiind pusă în mişcare acţiunea penală şi fiind obţinute de la instanţă mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

            Din investigaţiile efectuate de către organele de poliţie judiciară a rezultat că, drogurile provin din Turcia şi vor fi disimulate, pentru introducerea în ţară, într-un camion de transport marfă, în activitatea infracţională fiind cooptaţi cetăţenii români Teja Ionel şi Cristea Costel, precum şi cetăţenii turci Onluturk Serdar, şi Yavuz Muammer.

            În urma actelor de urmărire penală efectuate în cauză s-a stabilit că învinuiţii Onluturk Fazli, (tatăl inculpatului Onluturk Serdar) şi Yavuz Muammer, profitând de relaţiile pe care le au în mediul traficanţilor de heroină din Turcia, au pus la punct detaliile organizării, începând cu luna decembrie 2007, a unui transport de heroină cantitatea ce urma să facă obiectul tranzacţiei fiind cuprinsă între 50 şi 100 kg.

            În acest scop, pentru a acorda activităţilor ilicite de trafic de droguri de mare risc o aparenţă de legalitate, susnumiţii au procedat la desemnarea învinuitului Cristea Costel în calitate de şofer de tir, pentru a efectua transporturi de legume fructe din Turcia în România şi de alte produse industriale din România în Turcia.

            Activitatea infracţională, monitorizată încă de la data sesizării procurorilor DIICOT, a fost monitorizată în totalitate, aceasta fiind detaliată de către inculpaţi şi învinuiţi până în cele mai mici detalii. Inculpatul Teja Ionel s-a deplasat, de altfel, special în Turcia pentru aceste aspecte.

            În 12 iunuarie, cu puţin timp înainte ca autotrenul şi semiremorca conduse de învinuitul Cristea Costel să intre în România prin PCTF Giurgiu, Teja Ionel şi Yavuz Muammer au intrat la rândul lor în România. Trei zile mai târziu, în Bucureşti, a avut loc o întâlnire între învinuitul Yavuz Muammer, inculpatul Onluturk Serdar, doi cetăţenii bulgari de etnie turcă şi un cetăţean turc cu reşedinţa în Germania, ocazie cu care s-au stabilit detaliile efectuării transportului de heroină din România până în Germania.

            În urma activităţilor investigative desfăşurate, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Direcţia de Combaterea a Infracţionalităţii Transfrontaliere au efectuat, la vama Giurgiu, un control asupra mijlocului de transport condus de învinuitul Cristea Costel, în vederea descoperirii drogurilor de mare risc, respectiv heroinei, despre care existau informaţii că urma să fie introdusă ilicit pe teritoriul României.

            Din cauza condiţiilor improprii de temperatură (temperaturi de cca  -15 grade celsius), a perisabilităţii mărfurilor transportate (citrice) şi mai ales a ingeniozităţii învinuiţilor care au amenajat un locaş special în interiorul semiremorcii, în momentul respectiv nu a fost găsită heroină în capul tractor sau în semiremorcă. Cu toate acestea, controlul autorităţilor i-a panicat pe inculpaţi şi pe învinuiţi, dar nu într-atât încât să le întrerupă activitatea infracţională.

            Ulterior, acuzaţii au perfectat detaliile transportului către Germania a heroine, inculpatul Onluturk Serdar fiind de acord să pună la dispoziţia inculpatului Teja Ionel mijlocul de transport pe care îl închiriase de la o societate din Bucureşti.

            Activitatea infracţională a fost întreruptă de autorităţi la Punctul de Frontieră Nădlac, când tirul urma să iasă din ţară, cu destinaţia Germania, la reuşita întegii acţiuni contribuind IGPF- Direcţia de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere, Autoritatea Naţională a Vămilor şi Serviciul Român de Informaţii, mai arată Ministerul Public.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !