800 de obiecte vorbesc despre „Copilăria în Epoca de Aur”

800 de obiecte vorbesc despre „Copilăria în Epoca de Aur”
„Copilăria în Epoca de Aur” și „Magazinul Mixt”, noile atracții ale Muzeului Cetății și Orașului Oradea.

De 1 Iunie, toate expozițiile Muzeului Cetății și Orașului Oradea au putut fi vizitate gratis atât de copii, cât și de însoțitorii lor. De 1 Iunie s-au întors la copilărie. Două expoziții, „Copilăria în Epoca de Aur” și „Magazinul Mixt”, au fost deschise de 1 Iunie la Muzeul Cetății și Orașului Oradea.

Roadele campaniei „Nu arunca trecutul. Adu-l la Muzeu!”, demarată pe 19 septembrie 2016, la inițiativa muzeografilor din Muzeul Cetății și Orașului Oradea, începe să dea roade. Proiectul s-a bucurat de un real sprijin din partea orădenilor, care au răspuns pozitiv inițiativei. Astfel, au fost încheiate peste 20 de procese-verbale de donație, însă mulți alți donatori au dorit să rămână anonimi.

În cadrul campaniei au fost adunate peste 800 de obiecte, de la sticle de sifon, de lapte, jucării, televizoare, radiouri, un cărucior de copii, unul de jucărie, carpete de perete, o mobilă de bucătărie, tablouri cu stema PCR și a României, steagul PCR și al României, tablou cu Ceaușescu, cartea „Omagiu”, uniforme de pionier și elev, insigne, carnete UTC, PCR, cărți, reviste etc.

Prima expoziție reunește obiecte care amintesc de copilăria anilor ’70-80, fiind expuse o colecție impresionantă de jucării, manuale școlare, dar și rechizite, diafilme, colecții de timbre etc. Va fi recreată atmosfera acelor vremuri și printr-o proiecție de diafilme și filme din acea perioadă. A doua expoziție, „Magazinul Mixt”, este o întoarcere în trecutul bunicilor și părinților, în atmosfera sumbră a unui bold sărăcăcios.

Realizatorii celor două expoziții sunt dr. Augustin Țărău și dr. Cristina Liana Pușcaș, muzeografi, respectiv Cristian Negru, bibliotecarul Muzeului Cetății și Orașului Oradea.

Expozițiile au fost amenajate la etajul II, Corpurile A și B ale Palatului Princiar. De asemenea, în zilele de 2, 3 și 4 iunie, programul de lucru este între orele 09:00-17:00, iar luni, 5 iunie, este închis. În restul zilelor, taxa de vizitare este 5 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !