80.000 lei din ouă-gigant, in Lotus Center

9Comentarii
80.000 lei din ouă-gigant, in Lotus Center
Ouăle gigant au adus 80.000 lei în contul Spitalului de copii „Gavril Curteanu” din Oradea.

Oamenii de afaceri din Bihor au dat dovadă de solidaritate şi de implicare socială. şi au încercat să îmbunătăţească condiţiile hoteliere ale micuţilor pacienţi. Aproximativ o sută de oameni de afaceri au participat marţi la licitaţia ouălor-gigant expuse în Lotus Center şi au pus mână de la mână pentru a strânge o sumă impresionantă de bani destinată Spitalului de Copii. Banii vor fi destinaţi reparaţiilor necesare Secţiei de Pediatrie.

Expoziţia

Aşa cum spunea managerul Spitalului, doctorul Marlene Crişan, evenimentul organizat marţi la Hollywood Multiplex din Lotus Center a fost unul la care participanţii au pus suflet. „M-a impresionat gestul unui om care după ce a stat o vreme cu copilul la noi în spital, mulţumit de serviciile medicilor, a decis că trebuie să facă ceva pentru a avea şi condiţii hoteliere mai bune. Este pentru prima dată când avem o astfel de ofertă şi mărturisesc că sunt impresionată”, a mărturisit doctorul Crişan.

Anticipând că licitaţia va fi la înălţimea expoziţiei de ouă gigant organizată în premieră în Oradea, managerul Marlene Crişan i-a invitat pe licitanţi să vină în spital să vadă minunile care s-au realizat cu sprijinul lor financiar. Demersul a fost susţinut şi de directorul medical, doctorul Claudia Cladovan.

41 de firme, instituţii, designeri vestimentari, artişti au contribuit la reuşita evenimentului. Acestea au realizat cu imaginaţie, din dragoste, cu suflet, ouă de aproximativ 1,5 m înălţime, ouă care au fost expuse, în perioada 23 martie-13 aprilie în Lotus. Participanţii la expoziţie şi-au luat rolul de artişti cât se poate de serios. Cum altfel s-ar putea explica efortul depus de angajaţii Utopium Advertising, premiaţi internaţional pentru Excelenţă în Creativitate? La realizarea „oului creativ” au muncit timp de 5 zile toţi angajaţii pentru a realiza 1.000 de flori de lotus făcute manual, din hârtie, folosind tehnica origami.

Florile au necesitat 20.000 de împăturiri. O piesă de teatru într-un ou au prezentat, cine alţii, decât actorii Teatrului de Stat. Casa de Cultură a Tineretului a intrat în competiţie cu nu mai puţin de cinci ouă. Designerii Ioan Silaghi şi Dana Panciu şi-au înnobilat creaţiile cu cristale Swarowsky, iar Inspectoratul de Poliţie a venit cu „un ou complet echipat, alb-albastru cu blazonul instituţiei”. Surprinzătoar, din punct de vedere al concepţiei, a fost oul de nuiele al Art Fleur , dar şi oul cu mesaj pro-colectare selectivă al Gărzii de Mediu. Jurnal bihorean, partener media al evenimentului, a prezentat un ou „coproducţie Informmedia” realizat împreună cu www.bihon .ro şi Bihary Naplo. La realizarea acestuia şi-au dat concursul elevii de la Liceul de Artă, prezenţi şi cu un ou propriu în expoziţie.

Licitaţia

Licitaţia ouălor-gigant a început de la 1.000 lei. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Pro Valoare patronată de omul de afaceri Alexandru Mudura. De altfel, se pare că domnul misterios care a iniţiat evenimentul în urma vizitei în Spitalul de copii este tocmai fiul lui Alexandru Mudura. ma familiei Mudura în succesul evenimentului a fost evidentă: Alexandru Mudura a achiziţionat, în nume propriu, oul studenţilor de la AIESEC cu 10.000 lei, firma Lotus a făcut un gest la indigo. De altfel ca şi Romexa, firmă patronată de Alexandru Mudura, al cărei reprezentant a „spart gheaţa” licitaţiei şi a achiziţionat primul ou cu 4.000 lei. O adevărată competiţie pentru achiziţionarea ouălor, din care a câştigat Spitalul, s-a declanşat între CIAC şi Holcim, reprezentate de directorii Ioan Mintaş şi Roman Menz . De altfel, Holcim a fost unul dintre principalii stâlpi ai evenimentului achiziţionând nu mai puţin de şase ouă. În galeria colecţionarilor au intrat firmele Dumexim, care a achiziţionat şi oul marca Jurnal bihorean, MA Interglob, Nutrientul Palota, Eco Bihor, Banca Transilvania, Sintezis, Adeplast, Unicredit, Proges, Bene International, Platya Invest, Repcon, dar şi şeful Poliţiei Municipale, comisarul Adrian Bucur care a făcut o donaţie consistentă, în nume personal. Licitaţia a fost urmată de o recepţie.

Veronica Bursaşiu

Expoziţie cu ouă gigant în Lotus9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor