8.600 PFA şi AF radiate de ORC

8.600 PFA şi AF radiate de ORC
Peste 8.600 PFA şi AF care nu au optat pentru o formă prevăzută de OUG 44/2008 vor fi radiate din oficiu.

Peste 8.000 de persoane fizice autorizate (PFA) şi asociaţii familiale (AF) din Bihor vor fi radiate din oficiu de Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Bihor. Este vorba despre cele care nu au optat pentru nici una dintre variantele prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 44 din 2008. Conform actului normativ, persoanele fizice puteau să-şi desfăşoare activităţile economice doar dacă optau pentru unul din următoarele moduri: individual şi independent, ca persoane fizice autorizate; ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale sau ca membri ai unei întreprinderi familiale. Termenul limită pentru această opţiune a fost data de 25 aprilie 2010.

Radiate

Mai mult de jumătate din entităţile amintite nu au optat pentru nici una dintre modurile de desfăşurare a activităţii prevăzute de OUG 44/2008. „Persoanele fizice şi asociatiile familiale care nu şi-au exercitat dreptul de opţiune pentru desfăşurarea activităţii în una din formele prevăzute de OUG 44/2008 îşi încetează activitatea şi vor fi radiate din registrul comerţului, din oficiu, fără nici o altă formalitate, conform art.39 din ordonanţă”, ne-a declarat Lucia Gligor, directorul Oficiului Registrului Comerţului Bihor. „Până la termenul limită de 25 aprilie 2010, în judeţul Bihor şi-au exprimat opţiunea pentru una din cele trei variante un număr de 6.815 persoane fizice şi asociaţii familiale”, a dăugat aceasta.

Conform informaţiilor primite de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor, la 1 ianuarie 2010, în judeţul Bihor îşi desfăşurau activitatea 14.619 persoane fizice autorizate şi 823 de asociaţii familiale. La un calcul simplu rezultă că 8.627 dintre aceste entităţi vor fi trase pe dreapta.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !