87,5 miliarde pentru terenuri

6Comentarii
87,5 miliarde pentru terenuri
Lansat anul trecut de preşedintele Consiliului Judeţean, Kiss Alexandru, proiectul de construire a 5.000 de apartamente în Oradea începe să se concretizeze.

La licitaţia desfăşurată ieri dimineaţă la sediul CJ Bihor s-au prezentat reprezentanţii celor două firme care au întrunit condiţiile de eligibilitate: SC Selina SRL Oradea, patronată de Beniamin Rus, şi SC Contranscom Benţa SA, un constructor din judeţul Mureş. Cu strigare


Licitaţia cu strigare a pornit de la preţul de 58,52 euro/mp pentru terenul de 17.372 mp de pe Calea Aradului nr. 4. La terenul de pe Universităţii nr. 1 (30.736 mp), preţul de strigare a fost de 47,88 euro/mp. Ordinea strigărilor a fost decisă prin tragere la sorţi.


La licitaţia pentru Calea Aradului, preţul terenului a crescut cu 0,30 euro/mp la fiecare strigare. Preţul final s-a decis după a patra strigare, când constructorul din Mureş a cedat în faţa ofertei lui Beniamin Rus, de 58,22 euro/mp.


La al doilea teren, preţul final a fost stabilit la 48,12 euro/mp, la cât s-a ridicat prima ofertă a constructorului bihorean.


Iniţial, licitaţia pentru primul teren a fost programată pentru ora 9:00, iar pentru cel de-al doilea la ora 12:00. La propunerea lui Beniamin Rus, agreată de comisie şi de reprezentantul firmei din Mureş, licitaţia pentru terenul de pe Universităţii s-a desfăşurat imediat după finalizarea strigărilor pentru terenul pe pe Calea Aradului. Întreaga procedură a durat circa 40 de minute.

Bani frumoşi


După vânzarea terenurilor, în puşculiţa Consiliului Judeţean au intrat 2,5 milioane de euro, adică aproximativ 87,5 miliarde de lei vechi. Dincolo de preţul obţinut, pentru capul CJ, Kiss Alexandru, mult mai importantă pare să fie ridicarea celor 5.000 de apartamente promise bihorenilor.


Conform caietului de sarcini, Beniamin Rus trebuie să construiască 10% din apartamente în primul an, 20% în anul II, 30% în anul III, iar diferenţa de 40% trebuie finalizată în cel de-al patrulea an.

Pengo Zoltan6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor