8.910 carduri europene

3Comentarii
ORADEA - Bihorenii au profitat în 2008 de gratuitatea cardului european de asigurare. În anul în curs, 8.910 oameni au solicitat carduri de asigurare pentru perioadele când au plecat în ţări din Europa.

Cardul de asigurareeuropean oferă persoanelor care pleacă pentru maxim şase luni în Europa, servicii medicale la nevoie. Asistenţa medicală oferită românilor în Europa este identică cu cea care se oferă cetăţenilor din ţara gazdă. Cardul european nu poate fi folosit pe teritoriul României.


E gratuit


Cardul de asigurări european acoperă costul serviciilor medicale pentru tratamentul afecţiunilor dobândite în perioada şederii în ţara-gazdă, nu şi tratamentul pentru afecţiuni dobândite înainte de a ajunge în ţara-gazdă.

Pentru a intra în posesia cardului europeande asigurări, bihorenii trebuie să completeze un formular de cerere tip, care se găseşte la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Bihor sau se poate printa de pe site-ul instituţiei. În plus, solicitanţii au nevoie de adeverinţă de la locul de muncă şi de copie după actul de identitate.

În termen de 7 zile, solicitanţii primesc cardul prin firme de curierat, la adresa precizată în cerere. În caz contrar, în termen de 15 zile, ei se pot prezenta la sediul CAS Bihor, situat pe Şoseaua Borşului Km.4, zilnic în intervalul orar: luni-joi între orele 8-14, vineri între orele 8-13.

De reţinut că cererea şi eliberarea cardului european de asigurări sunt gratuite pentru solicitanţi, costurile aferente fiind suportate din bugetul CAS.

În intervalul 1 ianuarie – 19 noiembrie 2008, un număr de 8.910 bihoreni au solicitat card european de asigurări.

Otilia Sandor3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor