9 Mai, Ziua Europei la CN Avram Iancu

9 Mai, Ziua Europei la CN Avram Iancu
Identitatea națională se definește prin valorile comune, prin modul în care le exprimăm.Împărtășind aceleași valori, gânduri, vorbind aceeași limbă, având aceeași istorie, oamenii formează o comunitate puternică.

Educația este chemată să răspundă pentru pregătirea și formarea noilor generații în spiritul muncii aducătoare de valori care nu trebuie să se piardă,ci să reziste în condiții potrivnice. Există în fiecare copil frumusețe,puritate care întăresc convingerea că trebuie să fie protejat,educat și iubit.Dreptul la educație a fost tema activității desfășurate joi,7 Mai 2015,în sala de festivități a Colegiului Național “Avram Iancu”, ŞTEI. Activitatea face parte din Campania Globală pentru Educație, eveniment desfășurat anual la nivel mondial de o coaliție de organizații neguvernamentale, sindicate și grupuri de cetățeni din întreaga lume. Este salutară prezența la activitate a d-lui viceprimar, ec.Marius Cioară, a d-lor directori ai CN “Avram Iancu” prof. Cristian Andru și prof. Emanuel Coroiu, a d-lui consilier educativ, Viorel Lucaciu. Doamnele prof. Cornelia Frai, Mihaela Zaha, Laura Popa și Alina Niculae, care i-au încurajat și îndrumat pe elevi pentru formarea talentului, au prezentat materiale despre impactul pozitiv al educației asupra elevilor.
“Să marcăm ziua Europei la școală!”, a prilejuit o amplă activitate aniversară, vineri, 8 Mai 2015. Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității. 1 Ianuarie 2007, ziua aderării României la UE, rămâne o dată memorabilă, o dată simbol în istoria noastră, menită să promoveze unitatea în rândul europenilor. Bucuria și multumirea celor prezenți la program, cadre didactice și elevi, precum și personalități marcante ale vieții civile au transmis energie și au dat evenimentului o semnificație aparte, despre care a vorbit în cuvântul său d-na prof., Mihaela Zaha.
Momentul arborării drapelului, un alt simbol cu un rol important în celebrarea Zilei Europei, ca și intonarea imnului, “Odă bucuriei!”, au răspândit o lumină încurajatoare. Este acel sentiment care îndeamnă la muncă, puterea de a conștientiza sensul devenirii fiecăruia. Este bucuria de a trăi într-o țară bogată, frumoasă și prosperă dar mai ales de a învăța într-o școală de prestigiu, cu dascăli minunați. De Ziua Europei, parlamentarul european, Emilian Pavel a organizat un concurs pentru toți liceenii din Bihor. Competiția s-a derulat pe două fronturi,unul fiind dedicat redactării unui scurt eseu referitor la impactul pe care Uniunea Europeană îl are în viața de zi cu zi a tinerilor (cls.XI-XII), iar celălalt, realizării unui scurt clip video pe aceeași temă (cls.IX-XII). Clipurile video au putut fi vizualizate și votate pe pagina de Facebook a Concursului,intitulată EU & UE. Primele trei filmulețe, în ordinea nr.de voturi, au fost premiate în ziua de 9 Mai, la Filarmonica de Stat, Oradea.

În cadrul concursului,elevii CN “Avram Iancu”, Clepcea Beatrice, Șandra Ioana și Jurcă Mădălin, pregătiți de d-nul prof.Gavriș Cristian, au obținut locul II la secțiunea videoclip. Este mesajul de felicitare adus din toată inima acestor elevi și realizatorului acestui concurs. Au fost zile rodnice cu activități educative de succes care îndeamnă la muncă pentru ca visele să devină realitate.

Profesor:Petronela Heredea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !