93 de detinuti oradeni refuza hrana

3Comentarii
93 de detinuti oradeni refuza hrana
ORADEA – „Vă informăm că, primele proteste din P.R.M.S. Oradea, au avut loc în seara zilei de 10.12.2006, de la orele 19.00, când o parte din deţinuţii cazaţi pe 2 secţii de deţinere, au recurs la forme de protest, prin strigăte, loviri ale gratiilor, bucăţi de ziar aprinse, în semn de solidaritate cu revendicările deţinuţilor din alte unităţi penitenciare.

După începerea protestului, conducerea unităţii a luat măsurile care s-au impus, respectiv constituirea unor grupe de ofiţeri care să comunice cu protestarii, pentru încetarea acţiunilor zgomotoase. Deţinuţii au renunţat la formele de protest, în jurul orei 21.00, activitatea din penitenciar revenind la normal.

         În dimineaţa zilei de 11.12.2006, un număr de 93 de deţinuţi (din care 72 – condamnaţi definitiv şi 21 – arestaţi preventiv), de la 14 camere de deţinere, au refuzat masa de dimineaţă. O parte dintre aceştia, au mai protestat sporadic la geamuri, strigând „libertate”. În cursul dimineţii, conducerea unităţii a purtat un dialog cu reprezentanţii deţinuţilor, în cadrul căruia li s-a explicat faptul că, decretul de graţiere este o decizie serioasă, impusă de condiţii deosebite, obiective, temeinic analizate, în niciun caz, ca urmare a presiunii exercitate de către deţinuţi.”, declară purtătorul de cuvânt al Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă Oradea, inspector principal Gabriel Ţica.

Cristian Horgos3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor