99 milioane de euro subvenţii pentru crescătorii de animale

De Simona Drimbău
99 milioane de euro subvenţii pentru crescătorii de animale
APIA poate acorda plăţi în avans cu încadrarea în procentul maxim de 70%.

A fost aprobat plafonul de 99 milioane de euro, care se vor acorda crescătorilor de animale sub formă de subvenţii. Banii se acordă pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic şi se vor distribui astfel: 1.470.000 euro, respectiv 6.760.971 lei, pentru categoria bivolite de lapte, 11.550.000 euro, respectiv 53.121.915 lei pentru categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora şi 85.999.133 euro, respectiv 395.535.812 lei pentru categoria vaci de lapte.

Datorita faptului ca proprietarii de animale trebuie să deţină bivoliţele de lapte, vacile de lapte, vacile din rase de carne şi vacile metise cu rase de carne pentru cel puţin şase luni dinaintea depunerii cererii unice de plată, proiectul legislativ reglementează plata în avans, pentru o parte din subvenţie.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) poate începe onorarea plăţilor de pe 16 noiembrie, putând acorda plăţi în avans, cu încadrarea în procentul maxim de 70%. După 1 decembrie, APIA va onora plăţile corespunzatoare diferenţei între cuantumul calculat şi acordat începând cu data de 16 noiembrie 2017 şi plafonul financiar al fiecarei scheme menţionate anterior.

Potrivit reprezentanţilor APIA alicarea acestor măsuri are ca scop permiterea beneficiarilor de a-şi elabora propriul plan de afaceri şi program de dezvoltare pe termen scurt, în condiţiile cunoaşterii sumelor pe care urmează să le primească.
Plăţile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 29 septembrie 2017.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !