A 5-a super seara a Balului Balurilor

A 5-a super seara a Balului Balurilor
ORADEA – Vineri seara in disco No Problem a avut loc a 5-a reprezentatie a binecunoscutului concurs interliceal Balul Balurilor. Protagonistii eveniment- ului de vineri au fost liceele: Eminescu (2), Sanitar, Economic si Gojdu.  B.B. Eminescu, Sanitar, Economic si Gojdu 02.03.2007 II B.B. Eminescu, Sanitar, Economic si Gojdu 02.03.2007 III B.B. Eminescu, Sanitar, Economic si Gojdu 02.03.2007 IV B.B. Eminescu, Sanitar, Economic si Gojdu 02.03.2007 V B.B. Eminescu, Sanitar, Economic si Gojdu 02.03.2007 VI B.B. Eminescu, Sanitar, Economic si Gojdu 02.03.2007 VII B.B. Eminescu, Sanitar, Economic si Gojdu 02.03.2007 VIII B.B. Eminescu, Sanitar, Economic si Gojdu 02.03.2007 IX

Concurentii celor patru licee care au dat piept greutatilor probelor au fost: de la Mihai Eminescu – Mara Graur si Andrei Puscas, Economicul a fost reprezentat prin Denisa Buta si Adrian Cozac, Sanitarul i-a trimis in scena pe Diana Pascu si Sziczay Alexandru, iar Colegiul National Emanuil Gojdu a fost reprezentat prin Ioana Repciuc si Adrian Rus.

Delegatia care a monitorizat concurentii a fost compusa din: Darius Domocos – coregraf Bizar, Tinca Dania – model la Graziela Modelling, din partea TNL Bihor – Florin Capota si nu in ultimul rand de la portalul Bihor Online – Marius Demeter, iar prezentatorul serii de vineri a fost si de aceasta data, Mihai Dacin.

Sala neincapatoare

Pentru inceput, bobocii s-au prezentat pentru a-i cunoaste mai bine, iar pentru aceasta primii care au pasit pe scena, imbracati in costume shaolin au fost cei de la Eminescu, Mara si Andrei. Numarul acestora a fost compus din acrobatii care mai de care mai periculoase, dar nu s-au putut desfasura in conditii bune, din cauza faptului ca scena discotecii No Problem a devenit nepracticabila si asta si datorita faptului ca, sala a fost pur si simplu neincapatoare, publicul fiind in numar extrem de mare, mai mult ca oricand.

"Sanitarii" au avut nevoie de piesele celor de la BUG Mafia pentru realizarea numarului propus, moment in care scena a fost invadata de publicul numeros. "Economistii" s-au prezentat intr-o nota simpla, modesta printr-o poezie spusa unul celuilalt. Au urmat "gojdistii" care au realizat cea mai complexa prezentare a serii, pentru infaptuirea acestuia, boboaca s-a imbracat in politista iar bobocul intr-un terorist periculos.

Bizar, the best

Trupa Bizar a demonstrat inca o data, vineri seara, ca este cea mai buna trupa de dans hip-hop din Oradea si poate chiar din Romania, si au prezentat publicului prezent si foarte galagios un numar de mare rafinament.

Proba care a deschis gala de vineri a fost proba de forta, trasul sforii. Baietii de la fiecare liceu impreuna cu alte cinci fete erau nevoiti sa "culce" la pamant prin forta proprie delegatii celorlalte licee. Economistii s-au dovedit a fi cei mai tari in urma acestei probe pentru ca ei au invins, pe rand fiecare liceu. Acestia fiind urmati indeaproape de sanitari, gojdisti si in cele din urma "poeti".

A urmat apoi, primul moment artistic al serii, iar pentru asta cei de la Eminescu au interpretat piesa "Ionut". Momentul artistic a celor de la Sanitar s-a dovedit a fi unul dintre cele mai reusite a serii si a constat intr-un colaj de muzica si dans prezentate de un imparat si delegatul acestuia.

Pentru proba cu numarul doi concurentii erau nevoiti sa danseze cum stiu ei mai bine pe diferite ritmuri de muzica de la populara si manele, la rock`n`roll, blue sau chiar r`n`b.

"Mancati-as sufletu`"

"Cat iti dau pe sclipirea vietii tale, mancati-as?" "Perla vietii mele, hai cu mine", "Vreau sa facem o tocmeala" sau "te omor fa". Asta este nota in care si-au prezentat momentul artistic cei de la Economic care au avut cel mai original numar, fiind aplaudat indelung de publicul numeros din No Problem.

In momentul artistic al celor de la Emanuil Gojdu au luat parte si bobocii, Ioana si Adi, care era constituit dintr-un numar format din sapte politiste imbracate trendy si sase detinuti supusi la munci grele.

Dexteritate si iuteala

Dexteritate si iuteala. De aceste doua lucruri aveau nevoie concurentii pentru alcatuirea probei a treia, in care acestia trebuiau sa treaca, fiecare, pe rand, printr-un cerc fara sa faca pasi mari contra cronometru. Pentru realizarea acestei probe, "economistii" au avut nevoie de doar 22 de secunde, urmati de "poeti" cu 26 de secunde, "medici" cu 37 de secunde si cei mai lenesi au fost "gojdistii" la care le-au trebuit 30 de secunde.

Tot o proba contra cronometru a fost si proba a 4-a a concursului, aceasta proba fiind destinata exclusiv fetelor care erau nevoite sa ocoleasca niste "jaloane vii" cu mingea la picior si in final sa introduca mingea intr-un cerc aflat la capatul "traseului". La finalul acestei probe, cel mai bine s-a descurcat Denisa, urmata de Mara, Diana si Ioana.

Spectatori turbulenti

Trupele de dans a celor patru licee si-au facut apoi aparitia pe scena, primii care au facut acest lucru au fost "poetii", iar in timp ce acestia isi desfasurau numarul, intr-un
colat al salii s-a iscat un mic incident, moment in care s-au facut aparitia bodyguarzii de la Security International care au fost nevoiti sa scoata din sala cativa tineri turbulenti.

"Sanitarii" au avut mici probleme tehnice, acestia negasindu-si cd-ul cu muzica pentru realizarea numarului trupei de dans a scolii, acest moment fiind cel mai "saracacios" in materie de decibeli creati de cei cateva sute bune de spectatori prezenti.

Trupele de dans al liceului Economic si Gojdu au confintit clipele finale dinaintea ultimei probe a 5-a, melodia "Show me the money" dovedind ca este cea mai des folosita la "scenariile" concurentilor oradeni.

Proba cu numarul cinci a fost cea mai lunga si dificila proba din intreg concursul, o proba de rezistenta a muschilor mainii. Baietii erau nevoiti sa tina in mana stanga perfect intinsa o sticla de apa minerala de 0, 5 litri, iar cine urma sa reziste cel mai mult, castiga punctele puse in joc. Dupa aproximativ 12 minute de chin, aceasta proba s-a dovedit a fi una de orgoliu, iar pentru ca niciunul din cei 4 concurenti nu au lasat sticla din mana juriul a decis sa intrerupa proba, nemaichinuindu-i pe cei implicati.

Economistii, cei mai buni

In urma concursului de vineri, "economistii" au acumulat cele mai multe puncte (105) si vor participa in marea finala programata pe 23 martie. Cei de la Gojdu s-au clasat pe locul secund cu 88 de puncte si vor fi si saptamana viitoare prezenti pe scena alaturi de celelalte licee care s-au clasat pe locul 2 de-a lungul concursului.

Locul al treilea a fost ocupat de "poeti" cu 67 de puncte, iar in cele din urma "medicii" s-au clasat pe ultimul loc, singurul castig al acestora fiind faptul ca, Diana a castigat un curs de manechine oferit de Graziela Modelling in valoare de 300 RON.

Vinerea viitoare, 9 martie pe scena se vor infrunta pentru un loc in marea finala concurenti de la liceele Mihai Viteazu, Andrei Saguna, Traian Vuia, Aurel Lazar si Emanuil Gojdu.

Marius Demeter