A aparut nr. 8 al Photo Magazine

A aparut nr. 8 al Photo Magazine
Revista Foto Magazine reuseste sa stârneasca un interes din ce în ce mai mare printre iubitoriii de fotografie si artistii profesionisti. Subiectul principal din cel de-al 8-lea numar din acest an este fotografia rusa. Izolati de regimul comunist, fotografii rusi surprind acum o lume întreaga cu imaginile lor coplesitoare.

Descendenti ai unei culturi colosale, profesionistii aparatului de fotografiat din fostul Imperiu rosu îsi dezvaluie sufletul „visator si fatalist” cu o energie încatusata pâna nu demult.


Interviurile-portret cu Sergey Kharlamov, Vlad Gansovky si Eugen Kozhevnikov, asezonate cu imagini din creatia lor, vorbesc despre „dorinta si cinismul care se amesteca cu pasiunea”. Alb-negru si color, imaginile reflecta realitatea cu insertii fantasmagorice, care supun privitorul la o anumita reflectie fata de forma si mesajul propriu-zis.

Nostalgii de razboi


Artistii români sunt si ei bine reprezentati în acest numar, Stelian Pavalache si Dragos Nedelcu fiind profesionistii rubricii „Fotografie de calatorie”, cu imagini surprinse în America de Sud.


Autor a sase carti si a nenumarate fotografii în marile reviste ale lumii, Andy Rouse surprinde realitatea wildlife. Nu lipseste nici momentul de „Nostalgie”, al carui erou principal este pionierul fotografiei de razboi, britanicul Roger Fenton, care a uimit o întreaga lume cu imaginile surprinse pe câmpurile de lupta la mijlocul sec. al XIX-lea.


Ca de obicei, un segment important al revistei este dedicat laturii tehnice a fotografiei, ponturilor si prezentarilor de noutati în domeniu. Deosebit de interesante au fost imaginile trimise de participantii la concursul din aceasta luna, având ca tema portrete alb-negru de copii. Pentru numarul viitor sunt asteptate fotografii la competitia care va avea ca subiect copacii.

Laura Voicu