A avut loc Primul Workshop Soluții de Eficiență Energetică

A avut loc Primul Workshop Soluții de Eficiență Energetică
Joi, 16 Februarie, a avut loc primul Workshop Soluții de Eficiență Energetică susținut de Solar Eco Systems la Cetatea Oradea.

În cadrul Workshopului s-a discutat despre avantajele tehnice și financiare provenite din implementarea noilor tehnologii în domeniul eficienței energetice.

Punctele principale atinse în acest workshop au fost producția de energie electrică cu panouri fotovoltaice, modalitatea de a obține apă caldă menajeră din energia produsă de panourile fotovoltaice, respectiv stocarea surplusului de energie în acumulatori specializați pe domeniul de utilizare și managementul energiei printr-un Energy Manager.

S-a mai discutat despre Building Management Systems – BMS, cum poate fi monitorizat, controlat și optimizat un sistem cu un flux de consumatori și reduse costurile prin intermediul unor soluții hardware și software de ultimă generație.
workshop-solutii-de-eficienta-energetica-solar-eco-systems-03

Următoarele 2 workshopuri “Soluții de Eficiență Energetică” vor avea loc în 2 si 9 Martie, în Cetatea Oradea, Corp C, etaj 2, sala 4, de la ora 18:30 și se vor discuta în detaliu următoarele:

Agenda 2 Martie:

  • Sisteme de stocare a energiei cu Energy Manager – capacitate de stocare de până la 4.8 MWh

– Utilizând tehnologia VRFB – Vanadium Redox Flow Battery – pentru instituții publice și zone industriale

– Utilizând tehnologia Litiu – Ion – sisteme de stocare a energiei electrice pentru case, clădiri de birouri

  • Sisteme de încălzire cu eficiență ridicată

– Pentru clădiri – încălzire în pardoseală cu fibră de carbon – o soluție ce nu necesită mentenanță, este modulară, oferă posibilitatea controlului temperaturii

Pentru ACM – Apă Caldă Menajeră, folosind energia produsă de panouri fotovoltaice, soluție simplă, ușor de instalat, ce nu necesita mentenanță

  • Sisteme de producție a energiei electrice utilizând panouri fotovoltaice – acoperirea consumului de energie a unei clădiri, prin dimensionarea unei soluții de producție prin sisteme fotovoltaice

Agenda 9 martie:

Sisteme BMS – Building Management Systems – soluții de monitorizare și control a consumatorilor unei clădiri

– pentru zona rezidențială: case, asociații de blocuri

– pentru clădiri de birouri

– pentru zona industrială

Workshopul este deschis pentru toți cei interesați să afle mai multe informații despre aplicabilitatea acestor soluții.

Înscrierile pentru Workshop-ul din 2 Martie se fac online pe www.stocareenergie.ro/inscriere

workshop-solutii-de-eficienta-energetica-solar-eco-systems-01

Advertorial!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !