A căzut de la etajul 3

Reactualizat la:
1Comentariu
A căzut de la etajul 3
Andrei, un copil de numai trei ani, din Arad, este eroul unei poveşti despre cum viaţa poate învinge moartea. Micuţul a căzut de la etajul trei, pe geamul de la bucătăria apartamentului părinţilor săi, suferind multiple traumatisme şi rupturi ale organelor interne.

“Am vrut să-i scot laptele din frigider. Geamul de la bucătărie era întredeschis. Am auzit o bufnitură, m-am întors şi Andrei nu mai era în cameră”, ne povesteşte Monica, mama micuţului.

Femeia spune că l-a scăpat doar câteva minute din ochi, suficient, însă, ca năzdrăvanul ei de numai trei ani, să escaladeze pervazul. “M-am uitat pe geam şi m-am îngrozit! Era acolo jos, pe beton…”, continuă, cu vocea tremurândă Monica.

Mama lui Andrei îşi aminteşte că a coborât într-o clipă în faţa blocului, l-a adunat pe băieţel de pe ciment şi l-a dus la spitalul din Arad. După o oră, medicii au anunţat că nu-i dau şanse de supravieţuire copilului, care avea hemoragie internă şi o mulţime de traumatisme.

Atunci, tatăl lui a semnat că îşi asumă răspunderea, l-a îmbarcat pe Andrei într-o ambulanţă şi au pornit la drum spre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara. În Salvare a apărut prima licărire de speranţă: medicii au reuşit să-l stabilizeze pe micuţ.

“A ajuns în comă de gradul III, cu contuzie pulmonară şi multiple leziuni interne. Avea creierul zdrobit, ruptură de splină, ruptură de ficat, iar tentaţia de intervenţie chirurgicală a existat în permanenţă. A fost urmărit ecografic zilnic de chirurgul pediatru şi urologi. Orice intervenţie chirurgicală i-ar fi pus viaţa în pericol”, ne-a declarat dr. Cristina Brînzeu, medic la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean din Timişoara.

Lupta lui Andrei cu moartea s-a încheiat cu rezultate uimitoare, chiar şi pentru medici. La 20 de zile de la internare, copilul s-a trezit din comă şi a fost transferat la Spitalul de Copii din Timişoara, unde a mai rămas câteva zile sub atenta supraveghere a pediatrilor. După două luni de la accident, copilul a putut fi, în sfârşit, operat. “Nu va rămâne cu sechele. Andrei s-a refăcut, e un miracol! Va fi un copil normal ”, ne-a spus dr. Brînzeu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor