A cincea zi, patru spectacole

Emil Boroghină
Emil Boroghină - © Foto: FITO
Am ajuns în cincea zi a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea.

De la ora 17:00, la Sala „Florica Ungur” se va juca spectacolul de poezie dedicat Centenarului Marii Uniri „Treptele Unirii”, susținut de actorul Emil Boroghină. Spectacolul îşi propune să surprindă sintetic, cu ajutorul creaţiei marilor noştri poeţi, cea mai importantă şi mai de seamă problemă a existenței poporului român timp de peste două milenii, unitatea lui deplină.

De la ora 18:00, la Sala Mare a Teatrului, Molière revine pe scena Teatrului „Regina Maria”, de data aceasta cu comedia „Tartuffe”, care se bucură de o versiune actualizată de tânărul regizor Alexandru Mâzgăreanu și jucată cu succes de actorii Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, printre care se numără Emilian Oprea și Andreea Vasile. Spectacolul se află în secțiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt.

Înainte de a intra la spectacol, spectacorii se pot opri la standul „Cărți pentru un monument”, care se află în foaierul de la intrarea în teatru. Scriitorii și istoricii care au publicat opere la editura Arca oferă publicului cărțile lor, iar suma adunată în urma vânzării acestora va fi donată pentru reconstrucția Palatului Episcopal Greco-Catolic.

De la ora 20:00, la Sala Arcadia, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași ne invită la o „piesă-metaforă plină de sevă care, deși scurtă, concentrează foarte multe idei, îndeamnă la meditație pe marginea unor probleme serioase de viață, totul oferit sub masca unui umor de bună calitate”: „Gunoierul” de Mimi Brănescu.

De la ora 21:30, pe scena mobilă, în Piața Regele Ferdinand I, domnul și doamna Macbeth complotează pentru a pune mâna pe coroană. Vor fi dispuși să meargă până la capăt, chiar dacă singura soluție rămâne crima? „În inima nopții-Episodul Macbeth”, scenariu de Gavriil Pinte, după tragedia lui William Shakespeare, cu inserții de George Banu și Monique Borie, spectacol propus de Teatrul „Regina Maria” pentru a participa în secțiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt.

Festivalul Internațional de Teatru Oradea este organizat de Teatrul „Regina Maria”, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Fundaţia Culturală FITO şi UNITER.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !