A creat pentru „printesa naiului”

4Comentarii
A creat pentru „printesa naiului”
Dar şi pentru reprezentantele României în concursurile de frumuseţe din ţară şi din străinătate.

Este vorba despre tânăra Cristina Breteanu, absolventă a Facultăţii de Arte Vizuale Oradea, licenţiată în designer vestimentar, masterand la aceeaşi facultate. Cristina este şi membru fondator al Asociatiei D’art, organizaţie nonguvernamentală ce are ca scop principal promovarea tinerilor artişti. În această calitate, Cristina Breteanu a participat la cel mai de amplu proiect realizat în parteneriat cu Primăria şi Teatrul de Stat Oradea, spectacolul „Toate drumurile duc la Roma”, regizor Daniel Vulcu. Împreună cu alte două colege, Cristina a creat costumele de scena pentru această piesă.

„Alte proiecte în care am interacţionat cu publicul doritor au fost atelierele de pictură şi desen cu participarea copiilor, lanţul uman creat pe pietonala de Ziua Pământului în ultimii doi ani unde au participat tinerii şi profesorii lor”, spune Cristina Bretzeanu. „În continuare dorim  să organizăm cât mai multe evenimente cu participare şi sprijin din partea publicului orădean şi nu numai”, a adăugat designerul.

Fantezie

  Colecţia de debut a Cristinei Breteanu se numeşte „Dor”, este o colecţie fantezie inspirată din arta populară românească, din costumul tradiţional românesc. Ca şi construcţie prezintă o linie avangardistă iar ca şi ornamentică preia şi stilizează elemente decorative din diferite zone ale ţării, acestea fiind realizate prin aplicare manuală a tradiţionalelor mărgele şi paiete.

„Cu cât documentarea pentru colecţie era mai aprofundată, cu atât prindeam mai mult drag de ce înseamnă românesc în tradiţie. Urmarea a fost colaborarea cu «Prinţesa naiului» Oana Lianu în ceea ce priveşte creaţia costumului de scenă”, spune Cristina Breteanu. Ca urmare a faptului că „Dor” a avut priză şi la public şi la specialişti, colecţia a fost prezentată  cu mai multe ocazii, în diferite oraşe ale ţării, cel mai important eveniment fiind concursul de anul trecut al tinerilor designeri, organizat la Piteşti şi jurizat de Cătălin Botezatu.

Acolo colecţia a câştigat locul I. Anul trecut, dar şi anul acesta, reprezentantele ţării noastre la concursurile de frumuseţe în lume, la proba costumului tradiţional, poartă ţinutele semnate de Cristina Breteanu.

 Ultima colecţie a designerului Cristina Breteanu a fost prezentată în cadrul evenimentului „Miss World Romania”. Este o colecţie de rochii de seară ce prezintă unele detalii de ornament pornite de la ansamblul sculptural de la Târgu Jiu al marelui nostru sculptor Constantin Brâncuşi.

„ În viitor doresc să organizez o expoziţie de pictură, păstrând linia de modă şi creaţie vestimentară”, spune Cristina Breteanu.

V.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor