A crescut nivelul de trai

A crescut nivelul de trai
BUCUREŞTI – Aproape 40% dintre români cred că au trăit mai bine în 2006 decât în 2005. Potrivit unui sondaj Daedalus Consulting, alţi 40% dintre cei chestionaţi cred că viaţa nu li s-a schimbat în niciun fel, în timp ce 20% cred că au trăit mai greu anul trecut.

Potrivit sondajului Daedalus, majoritatea celor care au declarat că au trăit mai bine în 2006 sunt tinerii. Asta înseamnă, potrivit realizatorilor studiului, că persoanele tinere s-au adaptat mult mai bine la ritmul de viaţă modern.

În ceea ce priveşte sursele de venit, 2 treimi dintre participanţii la sondaj spun că în 2006 principala sursă a fost salariul. Aproape o cinicime au primit bani de la părinţi şi rude, atât din ţară, cât şi din străinătate, în vreme ce 16,5 procente s-au întreţinut, în principal, din pensie.

Sondajul mai arată că aproximativ 45% dintre repondenţi nu-şi pot asigura din banii câştigaţi decât strictul necesar sau nici măcar atât. Aproape o treime declară că duc un trai decent, în vreme ce doar aproximativ 6 procente consideră că au tot ce le trebuie.

Sondajul Daedalus Consulating a fost realizat prin telefon, în perioada 18-22 ianuarie 2007, pe un eşantion de o mie de persoane din mediul urban, cu vârste între 18 şi 65 de ani, cu o marjă de eroare de 3 procente.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !