A crescut numărul controalelor ITM Bihor

4Comentarii
A crescut numărul controalelor ITM Bihor
ITM Bihor a efectuat în martie 629 de controale şi a aplicat 138 de amenzi în valoare de aproape 500.000 lei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor a intensificat controalele în luna care a trecut. Numărul unităţilor controlate  în luna martie a fost de 629. Dintre acestea 445 au fost în domeniul relaţiilor de muncă şi 180 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. De asemenea au mai fost efectuate patru controale în domeniul asistenţei şi incluziunii sociale.

Sancţiuni şi amenzi

În luna martie au fost aplicate 660 de sancţiuni contravenţionale dintre care 468 în domeniul relaţiilor de muncă şi 192 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. „Numărul amenzilor aplicate este de 138, valoarea acestora ajungând la 488.100 de lei”, ne-a informat Simona Iancu, director coordonator adjunct al ITM Bihor.

522 de firme au fost avertizate, 358 pentru probleme în domeniul relaţiilor de muncă şi 164 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. „Amenzile nu sunt un target pentru noi. Nu ne revine nici un procent din acestea. Pe de altă parte, trebuie să fim exigenţi cu aplicarea legii”, subliniază Simona Iancu.

Din analiza indicatorilor lunii martie se observă diferenţa negativă dintre numărul contractelor individuale de muncă nou înregistrate – 4.807 şi numărul dispoziţiilor de desfacere a contractelor individuale de muncă înregistrate la ITM Bihor – 6.157. „Comparativ cu luna februarie 2010, pe parcursul lunii martie se constată creşterea numărului contractelor individuale de muncă nou înregistrate cu 11,64%, dar şi a dispoziţiilor de desfacere a contractelor individuale de muncă înregistrate la ITM Bihor cu 17,61%”, a subliniat Simona Iancu. Numărul angajatorilor nou înregistraţi la ITMBihor a crescut cu 15,28%.

Pe de altă parte, în cursul lunii martie au fost înregistrate la ITM Bihor trei notificări privind intenţia de concediere colectivă. „Notificările cuprind informaţii cu privire la intenţia de concediere colectivă pe parcursul perioadei aprilie-iunie a unui număr estimativ de 579 de salariaţi din sectoare diferite de activitate: energetic, transport, asigurări. 470 de angajaţi aparţin unor societăţi comerciale care deţin puncte de lucru şi în alte judeţe”, a specificat Simona Iancu.

Dan Birta4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor