A cucerit Everestul Alaskăi

1Comentariu
A cucerit Everestul Alaskăi
3 iunie, 6:54 (ora României). Vocea orădeanului Cristian Maghiar răzbate printre pârâiturile mesajului vocal trimis de la o altitudine de peste 5.000 de metri, de dincolo de Ocean.

„La ora asta cam toată lumea a coborât de pe vârf: clujenii au atins vârful la 12:20, iar Istvan şi Levi la 4:30 (Levi mai are acum puţin până la cort). Eu am renunţat undeva pe la 5.850 m, după cum arăta altimetrul, din cauza unor probleme ce s-au repercutat de la încercarea precedentă de pe traseul West Rib, dar am avut şi eu porţia mea de satisfacţie… O să vă povestesc! Altfel, toate bune şi frumoase: din cinci membri, patru au atins vârful!!! Vremea nu e minunată. Vom coborî în tabăra de bază, iar în câteva zile vom ieşi de pe gheţar. Gata, ne vedem acasă!”

Orădeanul care a reuşit să urce pe cel mai înalt pisc de pe continentul american, Mc Kinley (6.194 m), este Szokolszky Istvan, coleg la ProExpedition cu Cristian Maghiar.
Reamintim că deşi au vizat să atace vârful Mc Kinley pe dificilul traseu West Rib, temerarii noştri au fost presaţi de timp şi de condiţiile de la faţa locului să opteze pentru traseul clasic. Aceasta pentru că ninsorile au fost puţine în acest an şi, astfel, nu s-au putut forma punţi de zăpadă peste crevase.

În plus, ascensiunea vârfului Mc Kinley este îngreunată de temperaturile extreme, vântul foarte puternic şi lipsa unor baze permanente precum cele din Himalaya. De altfel, înainte de a ataca ultima porţiune de pe muntele Mc Kinley, expediţionarii noştri au fost blocaţi trei zile, în propriile corturi, la 5.000 metri altitudine. Brrr….

Cristian Horgoş1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor