A debutat Gala muzicii culte

A debutat Gala muzicii culte
Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi CCO.

A XXIX-a ediţie a Galei Muzicii Culte a debutat luni, 11 aprilie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Municipiului din Oradea cu un concert cameral susţinut de Cvartetul Varadinum, alcătuit din Tokaji Agneta, Costin Eva, thurzo Alexandru şi dr. Marcu Agneta. Concertul a fost organizat în memoria lui Gheorghe David, fostul director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

A doilea eveniment organizat în cadrul manifestării s-a consumat, marti, în sala festivă a Liceului de Aretă. Elevii Liceului de Artă, coordonaţi de prof. Ioana Fesus, Arnold Schneider şi Viola Nagy, au suţinut un concert coral-simfonic.

Elevii aceluiaşi liceu, conduşi de profesoara Doina Marcu, vor susţine astăzi, de la ora 17:00, în sala festivă a instituţiei de învăţământ, un concert vocal-instrumental. Tot astăzi, de la ora 12:00, în Aula Magna a Universităţii din Oradea, va avea loc un concert instrumental al studenţilor Facultăţii de Muzică. Programul este coordonat de profesoara Jambor Fekete Elisabeta.

Sunetul muzicii

Programul Galei Muzicii Culte continuă vineri la Casa de Cultură a Municipiului, unde de la ora 17:00, va avea loc evenimentul „Sunetul Muzicii”.

„«Sunetul Muzicii» va cuprinde scene din musical-uri şi operete susţinute de studneţii clasei de operă a Facultăţii de Muzică. Aceştia vor fi acompaniaţi la pian de prep. univ. dr. Amalia Pop”, spune conf. univ. dr. Carmen Vasile, coordonatoarea acestei acţiuni.

Gala Muzicii Culte se va încheia duminică, 17 aprilie. Duminică, de la ora 19:00, este programat un concert în Biserica Romano-Catolică „Baratok”. Cvartetul de coarde Varadinum va prezenta J. Hadyn: „Cele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe Cruce” (op. 51).

La aceiaşi oră, în Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ladislau” va avea loc un recital de florii. Artistul Lucian Maliţa (vioară) şi Varady Henrietta (orgă) propun un program de muzică preclasică. În programul concertului de la Biserica Sfântul Ladislau va fi muzică de Vivaldi, Telemann, Boni, Porpora, Bach, Handel, Schubert, Veracini etc.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !