A descoperit o altă lume lângă paleta ticsită de culori acrilice

De Veronica Bursaşiu
A descoperit o altă lume lângă paleta ticsită de culori acrilice
© Pescarul de vise - Alina Pocian
Ne conduce în lumea ei, lumea unei femei care crede în minuni și în puterea artei.

Este economist de formaţie, dar într-o zi albul pânzelor şi culorile au început să facă parte din viaţa ei. Aşa a ajuns Alina Pocian să „cânte” „Baladă pentru Albastru”. Sâmbătă, 17 decembrie, orădenii sunt invitaţi la vernisajul expoziției „Baladă pentru Albastru” și la lansarea albumului de pictură cu același titlu. Evenimentul este organizat de Blue royal Art și Dibbs Lefthand Art, în incinta Restaurantului ,,Corsarul”. Vor participa prof. univ. dr. Aurel Chiriac (directorul Muzeului Țării Crișurilor) și dr. Mihai Georgiță (Arhivele Naționale Bihor).

Expoziția cuprinde o diversitate de lucrări în acrilic pe pânză, inspirate în mare parte din natură, dar și pictură pe sticlă cu teme asemănătoare celor reprezentate pe pânză. Cum a început să picteze Alina Pocian? Într-un fragment de biografie, aflăm ce a declanşat resortul creaţiei: „În anul 2012, pe o stradă a orașului de pe Crișul Repede, descoperă un magazin în care se vindeau materiale de pictură. A zăbovit o vreme printre materialele expuse, fără a se gândi că într-o zi culorile și albul pânzelor vor deveni parte din viața ei.

Au urmat alte vizite în micul univers al culorilor, simțindu-se tot mai atrasă de arta plastică. Cu ajutorul celor din magazin pășea încet în lumea culorilor, acumulând informații ori de câte ori avea ocazia. Se hotărăște într-o zi să cumpere cele necesare pentru pictură și, fără alte imbolduri, așterne pe pânză primele culori. Existau emoții neîntâlnite până atunci, existau sentimente pe care le trăia doar în fața șevaletului; doar acolo, lângă paleta ticsită de culori acrilice, descoperea o altă lume. Povestește acum că în acel an a primit două daruri de la Dumnezeu: Anna, fetița ei, și pictura”.

Alinei Pocian îi place mult să picteze flori.

Tema şi titlul expoziţiei au pornit de la ,,Albastru, una dintre lucrările mele de suflet, pe care am să o păstrez în atelier ca pe o comoară pusă mereu în calea privitorilor. Mi-am dorit să am un album cu lucrările mele și acum îl am, mi-am dorit să am atelierul meu și acum îl am, mi-am dorit să am o expoziție în acest an, în care să se reflecte munca mea de câțiva ani, și vă invit să participați la vernisajul expoziției personale «Baladă pentru Albastru»… Nu există mulțumire mai mare decât de a vă putea întâmpina și conduce prin lumea mea, lumea unei femei care crede în minuni și în puterea artei.
Pentru un artist, mai presus de partea materială se află mulțumirea că a reușit să transmită semenilor o parte din bucuria sufletului său, din frământărie și trăirile sale”, ne-a mărturisit Alina Pocian.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !