A devenit Consul General al Slovaciei în România

De Veronica Bursaşiu
Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, şi Consulul General, Miroslav Iabloncsik
Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, şi Consulul General, Miroslav Iabloncsik
Consulul onorific al Slovaciei la Salonta, Miroslav Iabloncsik, a devenit Consul General.

S-a întâmplat cu prilejul vizitei Preşedintelui Slovaciei în Bihor, care a avut loc marți. După o vizită de un sfert de oră la sediul UDSCR din Oradea, Preşedintele Andrej Kiska a făcut o vizită, în discreţie maximă, la consulatul onorific al Slovaciei de la Salonta. Acolo, consulul onorific a primit din partea Preşedintelui o scrisoare de mulţumire pentru activitatea prestată timp de 10 ani în această poziţie. Preşedintele nu s-a limitat doar la mulţumiri. Cu acest prilej, prin decretul emis de ministrul de Externe al Republicii Slovacia, consulul onorific Miroslav Iabloncsik a fost numit Consul General. Evenimentul a avut loc la Consulatul Slovaciei la Salonta, în prezenţa Președintelui Slovaciei, Andrej Kiska.

Între poziţia de consul onorific şi cea de consul general există o mare diferenţă de atribuţii. Consulii onorifici au atribuţii limitate, îndeplinesc atribuţii consulare care nu implică exercitarea autorităţii de stat.

Consulul general are însă atribuţii în ceea ce priveşte reprezentarea intereselor Slovaciei în mediile politice, economice şi culturale în care activează; promovarea obiectivelor Slovaciei în plan politic şi economic la nivelul guvernelor locale, liderilor politici, mass-media, stimularea dezvoltării relaţiilor şi facilitarea contactelor economice şi comerciale între companiile româneşti şi străine, precum şi recomandarea de agenţi economici din circumscripţia consulară şi sprijinirea încheierii de contracte comerciale; oferirea de informaţii privind mediul de afaceri şi oportunităţile din Slovacia; promovarea cooperării între reprezentanţii comunităţilor; stimularea dialogului şi cooperării între comunităţile locale şi Slovacia; transmiterea de informaţii privind evoluţia în domeniul comercial, economic, cultural-ştiinţific în circumscripţia consulară în care activează; diseminarea de informaţii privind România în comunităţile şi mass-media locale; oferirea de asistenţă şi consultanţă cetăţenilor slovaci aflaţi în situaţii deosebite; promovarea fenomenului cultural românesc în mediile în care activează; stimularea cooperării între universităţile slovace şi străine.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !