A donat peste 50 de litri de sânge

A donat peste 50 de litri de sânge
Deva – În 30 de ani, un devean şi-a schimbat de peste 10 ori sângele. Deveanul Doinel Muntean este cel mai vechi donator activ al Centrului de Transfuzie Sanguină Hunedoara.

Doinel Muntean a început sa doneze sânge în urmă cu 30 de ani, la cutremurul din 1977, când a auzit că mii de oameni sunt răniţi. „Lucram la fabrica de mătase, povesteşte Doinel. M-am întâlnit cu un prieten care mi-a spus să mergem să donăm sânge pentru nenorociţii de la Bucureşti care au fost răniţi la cutremur”, îşi aminteşte omul.

Pe atunci Doinel avea 27 de ani. Iar de atunci a devenit donator fidel. Acum lucrează ca portar la Direcţia Judeţeană de Drumuri, iar până în prezent, Doinel Muntean a făcut peste 140 de donaţii de sânge. Deşi a salvat zeci sau chiar sute de vieţi, Doinel nu a primit sânge niciodată. „Mi-a ajutat Dumnezeu şi nu am avut nevoie”, mărturiseşte deveanul. El este donator universal, poate dona sânge pentru orice grupă, având grupa sanguină 01, dar poate primi sânge doar de la aceeaşi grupă ca a sa.

Doinel Muntean mai poate dona sânge încă cinci ani de acum încolo. El are 57 de ani, iar vârsta maximă a unui donator de sânge este de 62 de ani.

Hannelore Acârnulesei0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !