A doua premieră la Teatru

A doua premieră la Teatru
Trupa „Iosif Vulcan” a Teatrului de Stat din Oradea va pune în scenă a doua premieră a stagiunii 2009 – 2010. Este vorba de spectacolul „Tot mort, tot mort?”, de Mark Twain, în regia lui Petre Bokor.

Potrivit acestuia, textul reprezintă o adaptare a celebrului dramaturg David Ives. Scenografia aparţine Vioarei Bara. Din distribuţie fac parte cunoscuţii actori: Petre Ghimbăşan, Pavel Sîrghi, Lucia Rogoz, Adela Lazăr, Ion Abrudan, Richard Balint, Petre Panait, Sorin Ionescu, Mariana Vasile, Ileana Iurciuc, Răzvan Vicoveanu şi Şerban Borda.

Spectacolul de la Oradeareprezintă o premieră naţională. Textul a fost descoperit de o bibliotecară din Statele Unite, fiind singura comedie a lui Mark Twain. După adaptarea piesei, aceasta a fost jucată la un Liceu din Broadway. La Oradeaspectacolul se joacă pentru a doua oară în lume”, anunţă regizorul Petre Bokor.

Haz delicios

„«Tot mort, tot mort?» e o comedie spumoasă şi ritmată despre un tânăr pictor sărac. Acţiunea se petrece lângă Paris, în anul 1846. Personajul principal e un pictor strălucit, dar care nu găseşte recunoaştere. Ajutat de colegii săi îşi înscenează propria moarte, pentru a creşte valoarea lucrărilor sale. Şi pentru ca iniţiativa sa să aibă succes, artistul plănuieşte câteva momente de un haz delicios: dispariţia şi reapariţia sub înfăţişarea unei surori gemene imaginare, înscenarea proprie înmormântări şi multe alte momente complicate derivate din această situaţie.

Pe măsură ce se desfăşoară voioasa stratagemă, Twain pune întrebări pertinente despre faimă, afirmare etc., dăruind fiecărui personaj implicat, hazul şi verva care îi sunt caracteristice”, povesteşte Petre Bokor.

Spectacolul va avea loc în data de 2 octombrie, la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Preţul unui bilet la premieră este de 20 de lei. La spectacol sunt valabile şi abonamentele de premieră.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !