A doua şedinţă eşuată la Consiliul Judeţean! Spre alegeri anticipate!?

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
9Comentarii
A doua şedinţă eşuată la Consiliul Judeţean! Spre alegeri anticipate!?

Consilierii judeţeni PNL au refuzat să îl valideze pe Adrian Szatmari consilier judeţean PSD, în locul Anei Maria Tiron, exclusă din partid.

Motivaţia invocată de liderul liberalilor, Ionel Avrigeanu: faptul că Tiron a contestat în contencios administrativ Ordinul prefectului Mihaiu, de revocare a sa din funcţie!

Liberalii au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a validării lui Szatmari, ceea ce preşedintele Pasztor a refuzat. Prin urmare, propunerea PNL a căzut, cu un vot de 17 la 17, după care şi ordinea de zi a căzut la vot, coaliţia PSD – UDMR – ALDE şi grupul PNL întrunind fiecare câte 17 voturi! Şedinţa a fost închisă după acest moment ce constituie o premieră în istoria Consiliului Judeţean Bihor.

Astfel, nu s-au putut vota alte proiecte importante, precum stabilirea noilor salarii ale angajaţilor Consiliului Judeţean, proiectul Drumul Apusenilor, modificarea formei juridice a Parcurilor Industriale Bihor SRL, aprobarea obiectivelor şi criteriilor de performanţă la Aeroportul Oradea sau însuşirea inventarului public şi privat al judeţului Bihor.

Proiecte importante aşteaptă

De asemenea, pe ordinea de zi figurau două proiecte de hotărâre relevante pentru înaintarea proiectului strategic pe fonduri Ro – Hu pentru judeţul Bihor. De asemenea, un proiect de hotărâre pentru crearea de piste de biciclete în arealul transfrontalier Bihor – Hajdu Bihar.
Alte două proiecte de hotârâre vizau terenul pe care CJ vrea să îl dea către AJOFM pe str. Blajovici, pentru ridicarea unui centru de cercetare, blocat până acum de liberali. De asemenea, CJ Bihor avea pe ordinea de zi cedarea unui teren din faţa clădirii Teatrului de Stat Oradea către Primărie, pentru ca aceasta să pietonalizeze Piaţa Regele Ferdinand, inclusiv prin tăierea arborilor tuia.

Spre anticipate

Este a doua oară când Consiliul Judeţean nu poate adopta nicio hotărâre în plenul său, în decurs de o săptămână. Conform legii, dacă şi la următoarea şedinţă de CJ nu se adoptă nicio hotărâre, instanţa judecătorească poate dizolva Consiliul Judeţean şi se vor organiza alegeri anticipate!

Liberalii sunt aşteptaţi să revină la masa plenului CJ Bihor şi să-l valideze pe noul consilier PSD. Bolojan vrea ceva la schimb.Aleşii judeţului sunt convocaţi miercuri a doua oară să îl valideze pe Adrian Szatmari consilier judeţean PSD în locul Anei Maria Tiron, căzută în dizgraţia lui Ioan Mang ...9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor