A doua sesiune de bacalaureat

Elevi la examen
Elevi la examen
Sute de elevi din tot judeţul au participat luni la prima probă a examenului de bacalaureat, sesiunea a II-a. Plini de emoţii unii, mai relaxaţi alţii, candidaţii au fost testaţi la proba orală de limba şi literatura română.

Examenul de bacalaureat se desfăşoară în patru şcoli, Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, colegiile tehnice „Traian Vuia” şi „Constantin Brâncuşi”, iar centrul de evaluare este la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Fiecărei unităţi şcolare în care se susţine examenul îi sunt arondate mai multe şcoli. De exemplu, la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” susţin examenul elevi de la şase unităţi de învăţământ (grupurile şcolare „Transilvania”, ,„Andrei Şaguna” şi „Horia” şi colegiile tehnice „Dimitrie Leonida” şi „Constantin Brâncuşi”).

Sesiune mai dificilă

„Până acum nu au fost semnalate nici un fel de probleme. Totuşi, comparativ cu sesiunea din vară, aceasta este ceva mai dificilă, deoarece nu există aceeaşi implicare”, ne-a declarat preşedintele comisiei de bacalaureat de la CT „Constantin Brâncuşi”, prof. univ. dr. ing. Vasile Fetche.

La această unitate au fost testaţi 140 de elevi. Majoritatea elevilor care au susţinut proba orală aici sunt elevi care nu au avut încheiată situaţia la finele anului şcolar, respectiv au fost corigenţi, sau elevi care nu au participat la prima sesiune. Candidaţii sunt testaţi acum doar la proba la care au picat în prima sesiune, nefiind obligaţi să susţină întreg examenul. Excepţie fac elevii care au picat în vară la probele orale, acestea fiind eliminatorii.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !