A doua strigare la Universitate

2Comentarii
A doua strigare la Universitate
ORADEA – Aproape 3.000 de locuri aşteaptă să fie ocupate la Universitatea din Oradea în sesiunea de toamnă, desfăşurată în luna septembrie. Asta după ce sesiunea din iulie s-a încheiat cu ocuparea a 1.418 locuri fără taxă din cele 1.570 disponibile şi a 2.384 locuri cu taxă, dintr-un total de 5.137 puse la dipoziţie de capii facultăţilor.

Astfel, în sesiunea din septembrie se vor pune la bătaie 2.905 de locuri, din care 152 sunt fără plată şi 2.753, cu plată. O parte din locurile rămase vor fi probabil ocupate de către cei ce vor promova examenul de Bacalaureat din sesiunea august – septembrie.

Similar
Cornel Antal, rectorul Universităţii Oradea, spune că situaţia din acest moment este similară celei din 2006: „Anul trecut, în toamnă, am scos încă mai multe locuri bugetare la concurs decât în anul acesta. Au fost 163 locuri faţă de 152, câte sunt acum. Nu sunt diferenţe semnificative, iar cifra pe anul acesta a fost chiar mai mică decât anul trecut. „La fel a fost şi anul trecut: după admitere, cam tot atâţia şi-au confirmat locul. Anul acesta, ce-i drept, am avut cu 1.000 de candidaţi mai puţin la admitere. Locurile cu plată pe care le-am scos la concurs ar acoperi la maximum capacitatea noastră. Nu ne-am aşteptat niciodată să se acopere integral. De altfel, aşa fac toate celelalte universităţi”, declară Cornel Antal, rectorul Universităţii”.
Totuşi, rectorul recunoaşte că, pe total, s-au scos mai puţine locuri la concurs decât în anul trecut. „Aşa ne-a fost repartizat, mai puţine locuri bugetare la specializarea licenţă şi cu vreo 200 mai multe la master”.

La modă
Până acum, cea mai mare concurenţă a fost la Facultatea de Ştiinţe Economice, unde s-au ocupat toate locurile fără plată, în număr de 115 şi 815 locuri cu taxă din 1.420 disponibile. Rectorul Antal spune că se bucură de mare căutare şi alte specializări, precum geografia turismului, relaţii internaţionale sau cele de la ştiinţele socio-umane.
Înscrierile pentru sesiunea de toamnă încep în data de 4 septembrie, iar taxa de înscriere este de 100 RON.

Cristina Ghilea2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor