A doua tranşă de plăţi

În cursul zilelor următoare crescătorii de bovine, ovine şi caprine vor primi subvenţiile.

Veşti bune pentru fermieri. Mult aşteptatele suvbenţii sunt pe cale să ajungă la beneficiari. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bihor a transmis la Bucureşti centralizatoarele pentru plata celei de a doua tranşe pentru subvenţia pe exploataţia de bovine şi prima pe cap de animal pentru ovine şi caprine. Conform reprezentanţilor APIA cuantumul total al subvenţiei este de 571 lei pe cap pentru bovine, respectiv 44 lei pe cap pentru ovine şi caprine. „Din această sumă s-au plătit în prina tranşă 200 lei pe cap pentru bovine iar pentru ovine şi caprine 15 lei pe cap. Suma rămasă ca diferenţă fiind de 371 lei pe cap pentru bovine şi 29 lei pe cap pentru ovine şi caprine. Începând de luni, banii vor trebui să ajungă în conturile beneficiarilor”, a precizat Traian Abrudan, directorul coordonator al APIA Bihor.

Beneficiari

Numărul total de beneficiari al acestor plăţi în Bihor este de 7.907 fermieri. Aceştia deţin un număr de 44.455 bovine. De aceste subvenţii beneficiază şi 979 de fermieri cu un număr de 210.579 ovine şi 146 de fermieri care deţin 9. 685 caprine. Suma totală ce se va achita în conturile beneficiarilor în cursul zilelor următoare este de 16.492.805 lei pentru bovine, 6.106.791 lei pentru ovine, respectiv 280.865 lei pentru caprine. 

„Atenţionăm fermierii care beneficiază de aceasta subvenţie, asupra faptului că  Centrul Judeţean al  APIA Bihor nu mai eliberează adeverinţe pentru contractarea creditelor bancare în baza acestor subvenţii acest lucru nemaifiind necesar”, a concluzionat Traian Abrudan.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !